Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Me slišiš? – Avtobiografija, ki odkrito odstira življenje z epilepsijo (in govori o boju z birokracijo v zdravstvu)

26.09.2018 13:27

S_Semenic-MeSlisis_ovitek_zmanjsani-500x500
Tokrat bomo na Klubskem knjižnem večeru, ki bo 10. oktobra ob 18. uri v knjižnici zdravniške zbornice, gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in režiserko Simono Semenič, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade.

Avtorica bo spregovorila o svojem prvencu Me slišiš?. Sama ga je opisala kot avtobiografijo v treh dramah. V njej je odkrito spregovorila o epilepsiji in vseh vidikih svojega življenja, ki jih je ta bolezen zaznamovala. Več >>>

Poleg avtorice so na večer vabljeni še njeni gostje in sogovorniki, da osvetlijo različne vidike teme: prim. Igor M. Ravnik, dr. med., spec., dr. Andrej Gruden in nevropsihologinja Vali Glavič Tretnjak.


Simona semenič

Simona Semenič v prvencu kruto odkrito spregovori o marsičem, predvsem pa o epilepsiji (in tudi o lulanju v posteljo in genitalnem herpesu). Opisano zajema tudi njena sinova oziroma njuno sprejemanje materine epilepsije, njenega načina življenja in dela ter njene ljubezni do njiju. Predvsem pa avtoričina zgodba odslikava tudi spoznanje, na kakšen način se ob delu samozaposlene v kulturi, matere dveh otrok in nepredvidljivosti bolezni, ki lahko njej in posledično njenima sinovoma vsak trenutek resno ogrozi prihodnost oziroma življenje – bori z zadušljivo birokracijo v zdravstvu.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da udeležbo potrdite na: dogodki@zzs-mcs.si in sicer do 9. oktobra 2018 (s pripisom: Knjižni večer s Simono Semenič).