Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Informacija glede poteka sodnega postopka med Zdravniško zbornice Slovenije in nekdanjo predsednico dr. Gordano Kalan Živčec

30.08.2018 12:21

Izjava za javnost

Ljubljana – 30. avgust 2018. V medijih je bilo v zadnjih dneh objavljenih več netočnih podatkov glede poteka sodnega postopka v zvezi s tožbo nekdanje predsednice dr. Gordane Kalan Živčec, ki jo je vložila proti Zdravniški zbornici Slovenije zaradi plačila 50.664,52 EUR (z obrestmi in ostalimi pripadki).

Zahtevek je bil s sodbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, ki jo je potrdilo Višje delovno in socialno sodišče, najprej v celoti zavrnjen. Dr. Gordana Kalan Živčec je zoper zavrnitev zahtevka vložila revizijo, o kateri je Vrhovno sodišče RS odločilo 15. 5. 2018 na način, da je reviziji delno ugodilo.

Po odločitvi Vrhovnega sodišča RS je stanje v zadevi naslednje:

- zahtevek za plačilo 50.644,52 EUR je v pretežnem delu, in sicer v znesku 40.762,84 EUR, pravnomočno zavrnjen,

- preostali del zahtevka (9.901,68 EUR) je Vrhovno sodišče RS vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje.

Dne 29. 8. 2018 je torej potekala obravnava na prvostopenjskem Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani glede plačila manjšega dela zahtevka (9.901,68 EUR), o katerem še ni bilo pravnomočno odločeno. Prvostopenjsko sodišče bo ponovno odločilo tudi o stroških postopka.

 

Zdravniška zbornica Slovenije