Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Opozorilo članom pred tveganjem nastanka visokih stroškov zaradi nenamerne sklenitve pogodbe s podjetjem EuroMedi

12.07.2018 15:46

Objavljamo vzorec obrazca, ki ga podjetje EuroMedi (European Medical Directory) posreduje zdravnikom in doktorjem dentalne medicine (oziroma njihovim delodajalcem ali njihovim podjetjem). Na obrazcu so nekateri podatki o zdravnikih že izpolnjeni (podjetje EuroMedi jih pridobiva iz različnih javno dostopnih baz), prejemniku pa je dana možnost, da izpolni še preostale oziroma manjkajoče podatke o svoji dejavnosti. OPOZORILO: Kdor izpolni in odpošlje obrazec, s tem sklene odplačno pogodbo za objavo svojih podatkov v registru (European Medical Directory) po ceni 977 EUR (+ DDV) na leto.

Da bi se izognili zlorabi vaših osebnih podatkov in plačevanju visokih stroškov zaradi nenamerne sklenitve pogodbe, vam priporočamo, da si prilogo, ki se nahaja na tej povezavi >>>, dobro ogledate. V kolikor si takšne pogodbe ne želite skleniti, obrazca ne izpolnjujte.

Daljše pojasnilo:
 »Poslovni model« European Medical Directory (in temu podobnih imenikov) temelji na nepazljivosti prejemnikov obrazcev, ki v pomanjkanju časa spregledajo določbo, da z izpolnitvijo obrazca pristajajo na plačljivo objavo svojih podatkov.  Podjetje EuroMedi se na svoji spletni strani (http://euromedi.eu/) sicer predstavlja kot obsežna podatkovna baza, ki vsebuje podrobne informacije o zdravnikih, doktorjih dentalne medicne in ostalih zdravstvenih delavcih. Podjetje oglašuje svojo dejavnost kot učinkovito in hitro iskanje odgovorov na vprašanja pacientov in omogoča pacientom oziroma strankam, da čim hitreje najdejo strokovnjaka za določeno področje na območju Evropske unije. S tem naj bi pacientom ponudili največjo kakovost storitev. Da bi to zagotovili, potrebujejo pomoč zdravnikov in doktorjev dentalne medicine, na način, da jim le-ti dajejo povratne informacije. Navedeno izvajajo tako, da zdravnikom in doktorjem dentalne medicine, ki so zaposleni v Evropski uniji (oziroma njihovim podjetjem), posredujejo obrazec, ki je delno že izpolnjen z osebnimi podatki zdravnika oziroma doktorja dentalne medicine. Pri tem naprošajo, da obrazec dopolnijo z ostalimi osebnimi podatki.

Ko zdravnik oziroma doktor dentalne medicine obrazec izpolni in ga podpisanega vrne podjetju, se s tem avtomatično včlani v register podjetja EuroMedi. S podpisanim obrazcem zdravniki in doktorji dentalne medicine potrjujejo točnost podatkov, ki so navedeni na izpolnjenem obrazcu in naročijo objavo svojih podatkov (skladno s splošnimi pogoji, ki so navedeni v pogodbi) na spletni strani www.euromedi.eu. Podjetje sprejema letne stroške objave v višini 977 EUR, v katere ni vključen DDV, ki se plačajo vnaprej po prejemu računa. Zdravniki in doktorji dentalne medicine se s podpisanim obrazcem zavezujejo, da bo pogodba s podjetjem EuroMedi trajala tri leta, le-ta pa se bo po poteku treh let avtomatično podaljševala letno, razen v primeru, ko zdravnik oziroma doktor dentalne medicine poda pisno odpoved pogodbe, najkasneje tri mesece pred potekom pogodbe. Nadalje je navedeno, da se pogodba lahko prekliče le s priporočenim pismom v 14 dneh po datumu naročila, pri čemer je odločilen datum oddaje priporočenega pisma na pošti. Vsi podatki se hranijo v elektronski obliki. Podjetje svoj sedež menjuje po različnih državah članicah Evropske unije.

Več o spornih praksah (preteklega in sedanjega) delovanja tega registra si lahko preberete na spodnjih povezavah do tujih spletnih portalov:

http://www.mukaumedia.co.uk/temdi-european-medical-directory-scam-decide/

https://www.fraudhelpdesk.org/alerts/euromedi-tries-trick-subscription/

http://www.hospitaldr.co.uk/blogs/hcsa/be-wary-of-european-medical-directory-scam

Zdravniška zbornica Slovenije
Oddelek za pravne zadeve