Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestilo pooblaščenim izvajalcem za izvajanje programa pripravništva za poklic doktor dentalne medicine in izvajalcem, ki bi pooblaščeni izvajalci želeli postati

09.07.2018 15:35
Obveščamo vas, da je bil dne 6.7.2018 v Uradnem listu Republike Slovenije št. 47/2018  objavljen Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: pravilnik), katerega priloga je tudi nov program pripravništva doktorjev dentalne medicine (v nadaljnjem besedilu: program pripravništva), ki na novo uvaja področje splošnega zobozdravstva. Pravilnik je začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Poleg novega področja splošno zobozdravstvo, ki traja 8 tednov, pravilnik v programu pripravništva prinaša še naslednje novosti:
1. področje zobnih bolezni in endodontije se skrajša na 6 tednov,
2. področje stomatološke snemne protetike in področje stomatološke fiksne protetike se združita v eno področje: stomatološka protetika, ki traja 10 tednov,
3. področje oralne in maksilodacialne kirurgije se razdeli na dve ločeni področji in sicer na oralno kirurgijo, ki v trajanju 3. tednov in na maksilofacialno kirurgijo v trajanju 3. tednov in
4. seznanjanje s teoretičnimi in praktičnimi vidiki javnega zdravja in osnovami pravne ureditve se skrajša na 1 teden.

Neposredno mentorstvo za področje splošnega zobozdravstva bo lahko izvajal splošni zobozdravnik z najmanj petimi leti delovnih izkušenj po opravljenem strokovnem izpitu, za ostala področja pripravništva pa mora biti neposredni mentor doktor dentalne medicine, ki je specialist določene stroke.

Novo vlogo za pridobitev in podaljšanje pooblastila za izvajanje programa pripravništva za poklic doktor dentalne medicine lahko izvajalci najdete tukaj >>>.

Celoten dopis, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje, glede novosti, ki jih prinaša pravilnik, si lahko ogledate tukaj >>>.  

Hkrati obveščamo vse pooblaščene izvajalce, da lahko Zdravniški zbornici Slovenije še vedno predlagajo nadzorne mentorje v ustanovi. Nadzorni mentor je lahko doktor dentalne medicine, ki ima enako vrsto strokovne izobrazbe in najmanj enako raven izobrazbe kot pripravnik ter najmanj pet let delovnih izkušenj po opravljenemstrokovnem izpitu v zdravstveni dejavnosti na strokovnem področju, za katerega se pripravnik usposablja.