Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih

28.06.2018 15:45

Zdravniška zbornica Slovenije je pristopila k pogovorom z Ministrstvom za zdravje o prenosu izvedbe strokovnega dela strokovnega izpita za poklic zdravnik na Zdravniško zbornico Slovenije. Izpiti bodo s septembrom potekali v organizaciji in v prostorih zbornice (razen področja zakonodaje).

V skladu z prvim in drugim odstavkom 6. člena Pravilnika o vsebini in poteku sekundariata (Uradni list RS, št. 4/18, veljava od januarja 2018 dalje) je strokovni izpit sestavljen iz pisnega in ustnega dela, pri predmetu urgentna medicina pa se opravi tudi praktični preizkus znanja. Ustni izpit in praktični izpit pri predmetu urgentna medicina potekata v obliki treh objektivno strukturiranih zaporednih preizkusov znanja (Objective Structured Clinical Exam – OSCE), od katerih predstavlja prvi oskrbo kritično obolelega odraslega, drugi oskrbo kritično obolelega otroka, tretji pa oskrbo pacienta ali poškodovanca z drugih medicinskih področjih – strukturirani pogovor s kandidatom.

Zdravniška zbornica Slovenije zato z današnjim dnem, 28. junijem 2018, objavlja Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih. Kot izpraševalce vabimo k sodelovanju vse zainteresirane zdravnike specialiste, ki so:

  • specialisti strok, ki so zastopane v poglavjih Seznama znanj in veščin (priloga Pravilnika o vsebini in poteku sekundariata, dostopno na: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV13294),
  • z vsaj petimi leti delovnih izkušenj kot specialisti in
  • redno delajo v urgentnih ali sprejemnih ambulantah ali intenzivnih enotah.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki so inštruktorji na tečajih oživljanja (ALS, ATLS, APLS, EPLS, ETC), oz. imajo opravljen Generic Instructor Course (GIC).

Zainteresirane vljudno vabimo, da do 20. julija 2018 pošljejo kratko formalno vlogo z namero o sodelovanju ter kratek življenjepis z opisom rednega dela na deloviščih, ki so pomembna za izvedbo strokovnega izpita, na naslov: Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska 162, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti: ivana.paradzik@zzs-mcs.si