Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Vlada sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018

15.06.2018 08:51

Vlada RS je včeraj sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018.

Ministrstvo za zdravje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, Zdravniška zbornica Slovenije, Lekarniška zbornica Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Skupnost socialnih zavodov Slovenije in Skupnost organizacij za usposabljanje Slovenije vsako leto na podlagi določb 63. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju sprejmejo Splošni dogovor.

V okviru postopka sprejemanja Aneksa št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018 so partnerji na predlog Aneksa št. 1 k Splošnega dogovora za pogodbeno leto 2018 opredelili 201 spornih vprašanj. V postopku obravnave spornih vprašanj na arbitraži za nobeno od spornih vprašanj ni doseženo soglasje. Sporna vprašanja, za katera soglasje ni bilo doseženo, se posredujejo v odločanje Vladi Republike Slovenije in se vključijo v Aneks št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018.

V Aneksu št. 1 k Splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2018 se med drugim določi povečanje zdravstvenih programov za določene izvajalce na primarni in sekundarni ravni v višini 1,8 milijona eurov za leto 2018 ter plačilo preseganja za nekatere programe v višini 5,5 milijona eurov. V okviru tega je določeno plačilo do 5 % preseganja programa v specialističnih zunaj bolnišničnih dejavnostih, ki se planirajo v točkah ter operacij karpalnega kanala, operacij sive mrene ter vitreoretinalne kirurgije, programa zobozdravstva za odrasle in zobozdravstva za mladino ter ortodontije. Dodatno se nameni 0,9 milijona eurov za dežurno službo 3 in 1,2 milijona eurov za financiranje razlike med urgentnimi centri. Za socialno varstvene zavode in zavode za usposabljanje se nameni 0,6 mio eurov. Finančni učinki vseh predlogov za leto 2018 znašajo 10,6 milijonov eurov (vrednost OZZ).

Vir: Sporočilo z medije po seji Vlade RS