Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Skupščina ni podprla razpisa referenduma o odcepitvi zobozdravnikov

15.06.2018 11:30

seja skupščine_14 06  2018_začetek
Včeraj, 14. junija 2018, je potekala 94. redna seja Skupščine Zdravniške zbornice Slovenije.

 

Skupščina je potekala po predlaganem dnevnem redu. Za dodatna člana Razsodišča I. stopnje so poslanci skupščine potrdili Ljuba Mariona, dr. dent. med., specialista stomatološke protetike, in asist. Bojana Rojca, dr. med., specialista nevrologije.

Imenovan je bil tudi novi član Odbora za zobozdravstvo – to je postal Martin Ranfl, dr. dent. med. in specialist javnega zdravja. Nova članica Odbora za zasebno dejavnost je postala Sanda Lah Kravanja, dr. dent. med., specialistka ortodontije.

V nadaljevanju poslanci niso podprli razrešitve predsednika Odbora za bolnišnično zdravstvo. Sprejet pa je bil Pravilnik o strokovnem nadzoru s svetovanjem na področju opravljanja zdravniške službe.

Najdlje so poslanci razpravljali o šesti točki, tj. razpisu referenduma o odcepitvi zobozdravnikov. Po zelo vsebinski in tehtni razpravi, v kateri so poslanci iz zdravniških vrst izražali podporo zobozdravnikom – da se organizirajo v okviru ločene zobozdravniške zbornice, če je to njihova volja, in jih pri tem ne bodo ovirali – je sledilo glasovanje.

Seja skupščine_14 06 2018
Tako poslanci iz vrst zobozdravnikov kot tudi večina poslancev iz vrst zdravnikov so z dvigom rdečih kartončkov glasovali proti razpisu referenduma o odcepitvi. V razpravi pred glasovanjem je namreč prevladalo stališče, jasno izraženo tudi s strani zobozdravnikov – da referendum ni prava pot za razdružitev zbornic.

V nadaljevanju je predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik podala še informacijo o predvidenih spremembah statuta in predstavila prve rezultate ankete Nasilje nad zdravniki.

Skupščina zbornice_Nasilje nad zdravniki