Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Kaj zdravniške organizacije pričakujemo od nove vladne ekipe

07.06.2018 13:55

Po seji Koordinacije zdravniških organizacij, ki je bila v torek, 5. junija 2018, so se predsedniki vseh štirih zdravniških organizacij na srečanju z novinarji odzivali na aktualno temo: volilni rezultat s poudarkom na ukrepih, ki jih zdravniške organizacije pričakujemo od nove vladne ekipe.

Vsi štirje predsedniki zdravniških organizacij: dr. Zdenka Čebašek - Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, Konrad Kuštrin, predsednik Fidesa – Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, prof. dr. Radko Komadina, predsednik Slovenskega zdravniškega društva, in Igor Dovnik, predsednik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, so poudarili, da pričakujejo, da bo nova vlada reformna in bo takoj začela z delom, saj je zaradi negativnih posledic zakonodajnih sprememb v času vlade dr. Mira Cerarja veliko nakopičenih težav. Čakalne dobe so ena teh, vsem vidnih posledic.

Izpostavili so, da je z reformo zdravstva nujno zagotoviti ustrezne pogoje dela za zdravnike,  da bodo lahko zagotavljali kakovostno in varno oskrbo bolnikov. Nujna je reorganizacija javnih zdravstvenih zavodov. Zavzemali pa se bodo tudi za izvzem zdravnikov in zobozdravnikov iz sistema plač v javnem sektorju.

Posnetek srečanja s predstavniki medijev je dostopen tukaj >>>