Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniški orkester Camerata Medica s solisti navdušil občinstvo

28.05.2018 13:13

Foto: Janez Platiše

V četrtek, 24. maja 2018, ob 19. uri smo v Domus Medica uživali ob vrhunski klasični glasbi na koncertu zdravniškega orkestra Camerata Medica s solisti: Alešem Christianom Mihelačem, Nadio Ternifi in Sanjo Zupanič.

Udeležence je nagovorila predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik, ki je poudarila pomembnost srečevanja tudi ob sproščenih dogodkih, kot so koncertni večeri, ter na koncu koncerta dirigentu maestru Francu Avseneku, orkestru in solistom čestitala za izjemno izvedbo.  

Slišali smo dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran, F. Schuberta in L. Delibesa. Glasbeniki so navdušili občinstvo in poželi glasen aplavz. Posnetke s koncerta si lahko ogledate tukaj:

L. Delibes - Lakmé - Camerata Medica

Tokratni koncertni večer je bil tudi humanitarno obarvan. Posvečen je bil zbiranju denarnih sredstev za nakup otroških vozičkov za otroke v begunskih centrih na otoku Lezbos. Humanitarno akcijo organizira zobozdravnik Jure Poglajen, ki je v uvodu z udeleženci delil svoje vtise po vrnitvi z grškega otoka, kjer so begunskim družinam že razdelili 300 otroških vozičkov.

Povedal je, da je trenutno na otoku Lezbos okoli 8.000 beguncev, od tega je 20 odstotkov žensk in 32 odstotkov otrok, od katerih jih je 70 odstotkov mlajših od 12 let. Kar 15 odstotkov otrok pa je na otoku brez spremstva. Mnogi med njimi so v taborišču že eno leto. Razmere na otoku in v begunskih centrih so negotove, je opisal razmere doktor Poglajen.

Več o izvedeni humanitarni akciji si lahko preberete tukaj >>> 

Ob tej priložnosti se doktor Jure Poglajen iskreno zahvaljuje vsem, ki ste akcijo podprli na koncertu, že prej ali boste to še storili.

Več informacij o nadaljevanju akcije lahko dobite na: otrokom.sveta@gmail.com

foto platiše-5267_Camerata Medica_Jure Poglajen

Fotografije: Janez Platiše