Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica na sejmu MEDICAL: “Medicina se mora obrniti nazaj k človeku”

18.04.2018 15:51

Med 17. in 19. aprilom v Gornji Radgoni poteka 3. mednarodni sejem sodobnega zdravstva –  MEDICAL 2018, ki ga organizira Pomurski sejem.

Medical2_bilten

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik je v ob otvoritvi sejma v nagovoru med drugim izpostavila, da je sodobni čas prinesel v delo zdravnikov veliko novosti in če je še pred desetimi leti veljalo, da so te novosti bolnikom v korist, se danes po njenih besedah vedno več zdravnikov pritožuje, da je prišlo zaradi tega do velike zareze med zdravniki in bolniki, med njih se je namreč vrinil računalnik. Tako danes, kot je dejala, zdravniki polovico časa, ki je namenjen pregledu pacienta, gledati v računalniške zaslone. “Medicina se mora obrniti nazaj k človeku,” je še izpostavila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in dodala, da je prišel tudi čas, da zdravniki in zobozdravniki javno pokažejo, kaj znajo.

Medical 4_bilten

Sejem Medical poteka letos v Gornji Radgoni že tretjič. Po besedah predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca so o organizaciji tovrstnega sejma pred leti razmišljali dlje časa, predvsem ob kmetijsko-živilskem sejmu Agra, kjer je bilo vedno več sejemskih dogodkov posvečenih vprašanju zdrave prehrane.

Pri organizaciji sejma sodeluje združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov opreme Slomed, katerega predsednica Mojca Šimnic Šolinc izpostavlja posebno pozornost, ki bo letos na sejmu namenjena vprašanju oskrbe bolnikov s kronično rano. “Na tem področju sodi Slovenija po dostopnosti ustreznih pripomočkov na rep Evrope.

Ob otvoritvi sejma je spregovorila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je menila, da je kljub številnim kritikam slovenski zdravstveni sistem dober, pri tem navaja študijo OECD, po kateri je kar 83 odstotkov državljanov zadovoljnih s slovenskim zdravstvom. Ministrica ob tem še opozarja, da je kljub temu zdravstveni sistem na veliki preizkušnji predvsem zaradi staranja prebivalstva v državi.

Zdravniška zbornica Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje sta 17. aprila pripravila in izvedla izobraževalni program z naslovom: Inovativni pristopi v zdravstvu. Cilj programa je bil predstaviti inovativne pristope v zdravstvu tako na ravni procesov, organizacije, izobraževanja kot tudi pri zdravljenju in delu s pacienti.

Poleg izobraževalnega programa se je zbornica na sejmu vključila v okroglo mizo: Dostopnost zobozdravstvenih storitev, ki je bila v torek, 17. aprila, ob 14. uri, ter predstavila še vrsto drugih aktualnih vsebin tako za člane kot za širšo javnost.

Na sejmu, ki bo trajal do četrtka, 19. aprila, se bo predstavilo 160 razstavljavcev iz osmih držav, razstavne vsebine pa bo spremljal bogat strokovni program.