Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Posvet o cepljenju – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

05.04.2018 16:04

Ceplkenje_1

Več kot 270 udeležencev – medicinskih sester in zdravnikov – se je v četrtek, 5. aprila 2018, udeležilo strokovnega srečanja z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki je potekalo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije.

Gre za zelo pomemben izobraževalni dogodek, ki sta ga, kot je v uvodu poudarila dr. Zdenka Čebašek - Travnik, pripravili sestrski organizaciji: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica – Zveza) in Zdravniška zbornica Slovenije.

Izpostavila je pomembnost tega, da se na tovrstnem posvetu prvič srečujejo vsi zdravstveni delavci, ki sodelujejo pri obravnavi pacientov, in da je prav to sodelovanje izjemno pomembno za izboljšanje stopnje precepljenosti populacije. Napovedala je, da bo dogodek jeseni ponovljen, saj je zanimanje za te vsebine izjemno veliko, in da bodo v pravilnik o licencah v bodoče med obvezna izobraževanja dodane tudi vsebine o cepljenju.

Posvet se je začel s predavanjem doc. dr. Marka Pokorna, dr. med., na temo: Predstavitev nalezljivih otroških bolezni, vključenih v obvezno cepljenje. Celoten program predavanj  >>>

In končal z zelo aktualno okroglo mizo: Kaj lahko storimo za dvig precepljenosti. Na njej so sodelovali: Denis Baš, dr. med., specialist pediater iz ZD Kamnik, Romana Zupan, dipl. m. s., iz ZD Ljubljana, asist. Zoran Simonović, dr. med., spec., Monika Ažman, predsednica Zbornice – Zveze, in dr. Zdenka Čebašek - Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

cepljenje 2_spletna stran 2cepljenje_okrogla miza_05 04 2018_bilten