Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Glasbeni vrhunec obiska avstralskih zdravnikov

04.04.2018 14:34

koncert 1_bilten

V torek zvečer je nastop Zdravniškega simfoničnega orkestra Corpus Medicorum navdušil in očaral  občinstvo Slovenske filharmonije, ki je nastopajoče nagradilo z bučnim aplavzom.

Kot je za članek, ki bo o koncertu izšel v majski številki revije Isis, zapisal izr. prof. dr. Pavle Košorok, dr. med., je orkester Corpus Medicorum v Ljubljano prišel v zares številčni zasedbi. Lahko bi rekli celo v beethovnovski zasedbi s kompletnimi pihalci, trobilci in tolkalci ter celotno godalno zasedbo (5 kontrabasov!).

Ljubljanski koncert so začeli z uverturo Dvořákovemu karnevalu, ki je predstavil melodičnost in razpon sposobnosti orkestra. Spored se je nadaljeval s klavirskim koncertom št. 2 Sergeja Prokofjeva. V koncertu je vodila virtuoznost Stefana Cassomenosa, ki je pri poslušalstvu požela bučno navdušenje in aplavz. Po odmoru je bila na sporedu simfonija št. 5 Petra Iljiča Čajkovskega. Tudi ta melodična in za orkester zahtevna skladba je bila izvedena všečno in požela zasluženo pohvalo.

V uvodu v koncert je udeležence v dvorani in orkester nagovorila predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik. V dobrodošlici orkestru je povedala, da je Corpus Medicorum v Ljubljano usmeril naš svetovno znani dirigent Marko Letonja, s katerim tudi sodelujejo. Izpostavila je, da je orkester znan ne le po glasbeni odličnosti, ampak tudi po svoji dobrodelni dejavnosti ter da bo tokratni izkupiček od prodanih kart na predlog zbornice namenjen projektu Botrstvo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, za kar se je orkestru tudi zahvalila. Prav tako je zahvalo orkestru izrekla Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. 

  orkester_bilten