Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Klubski literarni večer: O in ob pesmih kirurginje Veronike Dintinjana

15.03.2018 11:10

Marčni klubski literarni večer je bil v znamenju poezije. O tem, kako, kdaj in s kakšnim namenom nastajajo njene pesmi ter kako zori kot pesnica, smo se včeraj pogovarjali z zdravnico Veroniko Dintinjana. Kot kirurginja dela v Splošni bolnišnici Trbovlje in se tja dnevno vozi iz Ljubljane.

Lanska prejemnica Jenkove nagrade za pesniško zbirko V suhem doku (njeno drugo zbirko) je povedala, da je svoje pesmi prvič dala na preizkus pred mnogo leti, tako da jih je javno prebrala, in tudi danes daje svoje pesmi na tak način v presojo, preden nastane zbirka. A na koncu se vedno odloči sama. Kolegi so jo kot pesnico bolj spoznali šele ob prejemu nagrade, ko se je pojavila v medijih, saj tega dela nikoli ni želela izpostavljati – oboje je »držala ločeno«.

Že več kot desetletje pa spodbuja in daje možnost številnim drugim mladim pesnikom na pesniških večerih pod imenom Mlade rime, ki zdaj domujejo v Modrem kotu v Rogu. 

Sinočnji večer je Veronika Dintinjana popestrila z iskrivimi in neposrednimi odgovori ter z branjem pesmi iz obeh doslej izdanih zbirk – V suhem doku in Rumeno gori grm forzicij.