Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Slovesna podelitev licenčnih listin

08.03.2018 16:01

Sinoči, 7 marca 2017, je na letošnji prvi svečani podelitvi licenčnih listin Zdravniške zbornice Slovenije, ki je potekala v Modri dvorani Domus Medica, licenčne listine in potrdila o opravljenem specialističnem izpitu prejelo 46 doktorjev medicine in 8 doktorjev dentalne medicine. Z uspešno opravljeno specializacijo in specialističnim izpitom so se pridružili več kot 8.000 slovenskim zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo poklic zdravnik in zobozdravnik.

Podelitev licencnih listin 07 03 2018_bilten

Prejemnike je na začetku nagovorila predsednica zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik, ki jim je ob tej priložnosti tudi izročila listine ter jim čestitala in zaželela vse dobro na njihovi zahtevni in odgovorni poklicni poti zdravnika specialista ali specialistke in zobozdravnika specialista ali specialistke.

"Ob vsakokratni podelitvi licenc spregovorim o kakšni temi, povezani z vašo prihodnostjo. Vsi vemo, da v Sloveniji zdravnikov primanjkuje, zato upam, da že vsi imate službo in s tem zagotovljeno ekonomsko stabilnost za vas in za vaše mlade družine. Drugo vprašanje, ki je za vas skorajda enako pomembno, pa je, kako se boste v tem stalnem delovnem okolju znašli in počutili ob prevzemanju osebne odgovornosti za vse sprejete odločitve, " je povedala predsednica zbornice.

In dodala: "V času specializacije, govorim za zdravnike, ste imeli priložnost za učenje, pa tudi za spoznavanje medosebnih odnosov. Tako odnosov s pacienti, kot odnosov s sodelavci,  predvsem pa odnosov z vašimi mentorji, torej učitelji. V zdravniški zbornici se zavedamo, kako pomembno je njihovo delo in tudi še posebej - kako pomembno je, da to delo opravljajo predano. Beseda »predanost« je ena aktualnih besed sedanjosti, saj vedno znova ugotavljamo, da ravno predanost pomembno določa naš način življenja in delovanja. Lahko smo predani družini, domovini, poklicu, pacientom, pa tudi športu ali pisanju. Brez predanosti študiju medicine tega ne bi mogli dokončati, brez predanosti poklicu zdravnika ali zobozdravnika bi obstali na pol poti."

Celoten nagovor predsednice je dostopen tukaj >>>

Tokratne prejemnike licenčnih listin sta na nagovorila in jim čestitala tudi:

Doc. dr. Vojko Berce, dr. med., specialist pediatrije, ki je glavni mentor specializantom in nadzorni zdravnik Zdravniške zbornice Slovenije. V anketi, s katero smo septembra 2017 ugotavljali zadovoljstvo specializantov s potekom specializacije, je bil izbran za naj mentorja, zato mu je Zdravniška zbornica Slovenije podelila zbornično odličje. Prejel je zahvalo za izjemno prizadevno mentorstvo in povečanje ugleda mentorskega dela.

Celoten nagovor predsednice je dostopen tukaj >>>

in Saša Savić, dr. dent. med., specialist čeljustne in zobne ortopedije, član Odbora za zobozdravstvo in Komisije za podiplomsko usposabljanje zobozdravnikov ter prav tako  prejemnik zborničnega odličja. Prejel je zahvalo za pomemben prispevek pri uveljavljanju pravic zdravnikov in zobozdravnikov v okviru obstoječega zdravstvenega sistema.
Celoten nagovor predsednice je dostopen tukaj >>>

Vsakokratna podelitev licenčnih listin je tudi družabni in kulturni dogodek, na katerem se mladi prejemniki licenc na ta način zahvalijo svojim družinam za podporo, zbornica pa s skromnimi darili razveseli tudi njihove otroke.

Skupaj z družinskimi članov in prijatelji ter mentorji se je dogodka udeležilo več kot 200 ljudi. Po podelitvi je sledilo še kratko sproščeno druženje.

O dogodku sta poročala tudi STA in Radio Slovenija.