Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Klubski knjižni večer z dr. Matjažem Lunačkom - Zdravniki v Jurčičevih romanih in povestih

06.02.2018 10:20
14. februarja ob 18. uri vas vabimo na Klubski knjižni večer v knjižnico Domus Medica na predavanje in pogovor z dr. Matjažem Lunačkom na temo: Zdravniki v Jurčičevih romanih in povestih – kaj nam odkrivajo.

Dr. Matjaž Lunaček nam bo skozi analizo odstrl celo serijo zanimivih vidikov:
-  da je prvi slovenski romanopisec razmeroma pogosto opisoval zdravnike in zakaj,
-  da je bil Jurčičev odnos do njih kompleksen,
-  da se upodobljeni zdravniki zelo razlikujejo med seboj in kako.
Odprl pa bo tudi zapletena etična vprašanja in vprašanja drže zdravnikov, ki so še danes aktualna.

Vljudno vabljeni na iskrivo potovanje po literaturi!
  

Dogodek je namenjen članom in članicam Zdravniške zbornice Slovenije.Zaradi organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo sporočite na: dogodki@zzs-mcs.si (s pripisom Klubski knjižni večer z dr. Matjažem Lunačkom)  ali po telefonu na: 01 30 72 152.

Dr. Matjaž Lunaček je študiral medicino in primerjalno književnost. Je specialist psihiatrije, svojo poklicno pot pa je posvetil psihoterapiji. Piše strokovne članke s področja psihoanalize. Leta 2011 je pri založbi cf* izšla njegova psihoanalitična teza o Krstu pri Savici »Za drugačno usodo«. Zdaj piše eseje in kratke zgodbe. Avtorju uspeva s širokim poznavanjem svetovne umetnosti, filozofije in znanosti (s poudarkom na psihoanalizi) povezovati razmišljanja o sodobnem človeku ter njegovih stiskah in iskanjih smisla bivanja z aktualnimi vprašanji, ki pritiskajo na Slovence v času globoke moralne, etične, gospodarske in socialne ter politične krize, ko se marsikomu zdi, da je edina pot, ki je pred nami, le pot v propad.