Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

CPME obsoja aretacijo voditeljev turškega zdravniškega združenja

06.02.2018 10:29

Predsednik Stalnega odbora evropskih zdravnikov (CPME) dr. Jacques de Haller je v sporočilu za javnost 30. januarja 2018 obsodil aretacije in grožnje s fizičnim nasiljem ter kazensko ovadbo proti turškemu zdravniškemu združenju (TMA), njegovim uradnikom in osebju.

»CPME popolnoma podpira javno izjavo svojih turških kolegov, v kateri so izjavili, da je vojna javni zdravstveni problem.

Strinjamo se s svetovno medicinsko skupnostjo, da je turško zdravniško združenje dolžno podpirati človekove pravice in mir, ter smo globoko zaskrbljeni nad zadnjimi aretacijami in kazensko ovadbo. Skupaj s svojimi kolegi odločno obsojamo te napade na svobodo izražanja.

Svetovnemu zdravniškemu združenju se pridružujemo pri pozivu turškim oblastem, da naj nemudoma izpustijo zdravnike in končajo kampanjo zastraševanja. Državna medicinska združenja v Evropi pozivamo, naj se zavzamejo za popolno spoštovanje obveznosti Turčije glede humanitarnih in človekovih pravic, vključno s pravico do zdravja ter svobode združevanja in izražanja.«

Več informacij lahko pridobite pri: Annabel SEEBOHM, generalna sekretarka CPME Tel.: +32 2 732 72 02, E-pošta: secretariat@cpme.eu