Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

CPME obsoja aretacijo voditeljev turškega zdravniškega združenja

06.02.2018 10:29

Predsednik Stalnega odbora evropskih zdravnikov (CPME) dr. Jacques de Haller je v sporočilu za javnost 30. januarja 2018 obsodil aretacije in grožnje s fizičnim nasiljem ter kazensko ovadbo proti turškemu zdravniškemu združenju (TMA), njegovim uradnikom in osebju.

»CPME popolnoma podpira javno izjavo svojih turških kolegov, v kateri so izjavili, da je vojna javni zdravstveni problem.

Strinjamo se s svetovno medicinsko skupnostjo, da je turško zdravniško združenje dolžno podpirati človekove pravice in mir, ter smo globoko zaskrbljeni nad zadnjimi aretacijami in kazensko ovadbo. Skupaj s svojimi kolegi odločno obsojamo te napade na svobodo izražanja.

Svetovnemu zdravniškemu združenju se pridružujemo pri pozivu turškim oblastem, da naj nemudoma izpustijo zdravnike in končajo kampanjo zastraševanja. Državna medicinska združenja v Evropi pozivamo, naj se zavzamejo za popolno spoštovanje obveznosti Turčije glede humanitarnih in človekovih pravic, vključno s pravico do zdravja ter svobode združevanja in izražanja.«

Več informacij lahko pridobite pri: Annabel SEEBOHM, generalna sekretarka CPME Tel.: +32 2 732 72 02, E-pošta: secretariat@cpme.eu