Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Klubski koncertni večer: Trio Allegria z gostjo Lucijo Šorn, kitara

05.02.2018 16:54

V marcu vas vabimo na dva klubska koncertna večera iz programa za sezono 2017/18.

13. marca 2018 bo v Domus Medica ob 19. uri bo koncert Tria Allegria.

Trio sestavljajo Nina Pirc
in Barbara Rajevič, violina, ter Tina Rejc Krošelj, violončelo, kot gostja pa se jim bo pridružila kitaristka Lucija Šorn.

Koncerti so namenjeni članom in članicam zbornice ter članom in članicam zdravniškega društva ter njihovim družinskim članom in prijateljem.

Veselimo se naših skupnih srečanj ob vrhunski glasbi v sezoni 2017/18.

Zaradi kakovostne organizacije koncerta je potrebna predhodna rezervacija na: dogodki@zzs-mcs.si (s pripisom Koncertni večer s Triom Allegria) ali po telefonu: 01 30 72 152, za kar se vam najlepše zahvaljujemo.

trio Allegria_spletna stran


                                              PROGRAMSKI LIST

Trio Allegria z gostjo Lucijo Šorn, kitara

13. marec 2018, ob 19. uri, v Domus Medica

 

 

Zasedba:

Nina Pirc, 1. violina

Barbara Komadina, 2. violina

Tina Rejc Krošelj, violončelo

gostja Lucija Šorn, kitara

 

 

Program:

A. Vivaldi: Trio v g-molu F. XVI, št. 4, Andante molto

J. Haydn: London trio št. 1, Hob. IV 1, Allegro moderato, Andante, Vivace

L. Boccherini: Trio št. 5 v C-duru, op. 34, Largo in Allegro vivace

M. Giuliani: Serenata, op. 19, Adagio, Scherzo allegro assai, Alla Polacca

H. Villa-Lobos: Arija iz Bachianas Brasileiras št. 5

A. Borodin: Variacije na temo ruske narodne pesmi »S čim sem te prizadel?«

A. Piazzolla: Libertango

A. Piazzolla: Oblivion

 

 

Godalni trio Allegria, v zasedbi Nina Pirc (1. violina), Barbara Komadina (2. violina) in Tina Rejc Krošelj (violončelo), je nastal konec leta 2017 z željo po poustvarjanju klasične glasbe vseh časovnih obdobij.  Vse članice tria so delovale v različnih komornih sestavih že v času šolanja na srednjih glasbenih šolah in nadaljevale s komornim muziciranjem tudi v času študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza.

Kljub temu, da članice skupaj redno nastopajo na koncertih in prireditvah, je nocojšnji koncert prvi samostojni v zasedbi tria.

 

Nina Pirc se je začela učiti violino v Glasbeni šoli Krško pri Suzani Drobila. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni šoli v Velenju (Igor Ulokin) in Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana (Jernej Brence). Leta 2011 je na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko diplomirala v razredu prof. Dejana Bravničarja. Udeležuje se seminarjev doma in v tujini. Kot komorna glasbenica je s kvartetom A la corda v letu 2010 prejela študentsko Prešernovo nagrado za študijske dosežke. Je članica godalnega seksteta Offstring, s katerim so za arhiv RTV Slovenija posneli sekstet P. I. Čajkovskega Souvenir de Florence. Z isto zasedbo so bili dvakrat povabljeni na seminar v Schaffhausen (Ana Chumachenco, Wolfgang Boettcher, Wen-Sinn Yang, Menahem Pressler). Leta 2010 je uspešno opravila avdicijo za Gustav Mahler Jugendorchester, kjer je bila članica do leta 2013. Z istim orkestrom je sodelovala pri projektu s Staatskapelle Dresden pod taktirko Vladimirja Jurowskega. Od leta 2011 je zaposlena v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija na mestu 1. tuttista.

 

Barbara Komadina je nižjo in srednjo glasbeno šolo končala v Celju, študij pa nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je decembra 2007 diplomirala v razredu prof. Vasilija Meljnikova. V času študija je bila članica godalnega kvarteta Allegria, s katerim je nastopala doma in v tujini ter leta 2007 za dosežke kot članica kvarteta prejela tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Od leta 2007 poučuje na nižji in srednji glasbeni šoli v Celju. Kot violinistka sodeluje z različnimi komornimi sestavi.

 

Tina Rejc Krošelj je začela svojo glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Moste pri profesorici Kseniji Trotovšek - Brlek, stara 7 let. Izobraževanje je nadaljevala pri profesorju Milanu Hudniku v Glasbenem ateljeju Tartini in kasneje na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, nato pa pri profesorju Vladimirju Kovačiču na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. V teh letih se je udeležila tekmovanj doma in v tujini, večkrat je bila nagrajena. Leta 2001 je bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2005 diplomirala pri profesorju Cirilu Škerjancu. Trenutno poučuje na glasbenih šolah v Ajdovščini in Celju. Poleg tria Allegria je članica godalnega kvarteta Maxima in godalnega kvarteta Ars Lumina.

 

Lucija Šorn se je začela učiti kitaro na nižji glasbeni šoli Risto Savin Žalec pri Mariji Alatić in Srečku Lavbiču. Srednjo glasbeno šolo je obiskovala v Celju pri prof. Blanši Jovetić, nato pa Akademijo za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Grafenauerja. Izpopolnjevala se je na podiplomskem študiju na Real konservatorio superior v Madridu pri profesorju Demetriu Ballesterosu, specializacijo pa zaključila pri prof. Tomažu Rajteriču na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležila se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Trenutno poučuje na Glasbeni šoli Celje in nastopa v različnih akustičnih zasedbah, kot so Tantadruj, Aletheia in Lusier.