Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Mladi zdravniki: Močno se pretirava v navajanjih dejanskega uspeha zdravniške stavke in višine zdravniških plač

31.01.2018 13:34

Mladi zdravniki bi želeli opozoriti na zavajajoče informacije, ki jih je bilo mogoče v času stavke javnih uslužbencev zaslediti v nekaterih medijih. Zdravniki v stavki javnega sektorja neposredno ne sodelujemo. Zavedamo se, da bo v primeru zaostrovanja stavke ostalih zdravstvenih delavcev naše delo izrazito moteno, saj so vsi zdravstveni delavci nepogrešljivi pri zagotavljanju nemotene in kakovostne oskrbe bolnikov. Uslužbence javnega sektorja podpiramo pri prizadevanju za ureditev delovnih razmer in pošteno plačilo.

Ob tem bi želeli tudi opozoriti, da se v času stavke močno pretirava v navajanjih dejanskega uspeha zdravniške stavke in višine zdravniških plač. Za redno delo po zdravniški stavki mladi zdravniki mesečno zaslužimo 898 EUR neto (zdravniki pripravniki), 1.216 do 1.608 EUR (specializanti) oz. 1554 do 1833 EUR (specialisti). Večina nas kot največji uspeh zdravniške stavke dojema uveljavitev že sprejetih normativov za kakovostnejše in varnejše delo  zdravnikov, ki vodi v neposredno izboljšanje zdravstvene oskrbe vseh bolnikov, ob tem pa opozarjamo, da smo kljub temu majhnemu uspehu še daleč od želenega stanja, ki bi bilo primerljivo z razvitejšimi državami.

Mladi zdravniki Slovenije