Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Na delavnici Vse o novem razpisu specializacij več kot 130 mladih zdravnikov

10.01.2018 16:24

Kako je z določitvijo delodajalca in kroženjem ob prijavi na nacionalni razpis in kako z zaposlitvijo po zaključku specializacije, sta bili na včerajšnji delavnici Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike najpogostejši vprašanji bodočih specializantov. Delavnice se je udeležilo več kot 130 mladih zdravnikov, ki se odločajo za specializacije in sekundariat.  

Na vprašanja je odgovarjala Tina Šapec, univ. dipl. prav., vodja Oddelka za podiplomsko usposabljanje, licence in register zdravnikov Zdravniške zbornice Slovenije. V uvodu v delavnico pa je udeležence nagovorila predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

»Ker je pred vami pomemben korak prijave na specializacijo, smo vam v luči vseh nejasnosti, ki so se zgodile po sprejetju novele Zakona o zdravniški službi (sprejeta je bila po nujnem postopku), v strokovnih službah zbornice pripravili nabor konkretnih informacij, za katere smo prepričani, da vam bodo koristile. Danes se na tej delavnici zato ne bomo ukvarjali s tem, česa kdo na ministrstvu ali v državnem zboru ni storil dobro, da smo trenutno v situaciji, ki je polna nejasnosti, ampak predvsem s tem, kakšne možnosti vam ponuja trenutni razpis v okviru tako imenovanega jesenskega roka. Za vprašanja, na katera danes ne bomo imeli odgovorov, pa obljubljam, da jih bomo zbrali in poslali na ministrstvo in vam odgovore posredovali, ko jih od njih dobimo,« je povedala predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Udeleženci so na delavnici postavljali vprašanja, ki se pojavljajo zaradi sprememb, ki jih je sredi poletja prinesla novela Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-F) in z njo povezana objava drugega razpisa specializacij za leto 2017. Razpis je bil namreč objavljen kljub dejstvu, da Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov ter Pravilnika o vsebini in poteku sekundariata, ki bi omogočil mladim zdravnikom, da s 1. februarjem 2018 začnejo opravljati program sekundariata, pristojno Ministrstvo za zdravje RS še ni sprejelo.  

Tina Šapec, univ. dipl. prav., vodja Oddelka za podiplomsko usposabljanje, licence in register zdravnikov je med drugim pojasnjevala: kako je z možnostjo prijave na sekundariat ter prijavo na razpise specializacij, ki se sedaj ne izvajajo več za posamezne regije, temveč za območje celotne države in za posameznega izvajalca, ali se kandidat lahko prijavi tako na sekundariat kot na specializacijo, kje se lahko opravlja sekundariat in koliko časa, kako je s kroženjem med specializacijo, zaposlitvijo po opravljeni specializaciji in podobno.

Zaradi velikega zanimanja in obvestil nekaterih mladih zdravnikov, da se delavnice v tem terminu ne bodo mogli udeležiti, smo jo posneli in v kratkem bo na voljo tudi videoposnetek.

Že zdaj pa je na voljo prezentacija iz delavnice v PDF tukaj >>>

Doslej zbrana vprašanja in odgovori so vam na voljo tukaj >>> in jih bomo sproti še dopolnjevali.

Specializacije_za zdravnike_delavnica 09 01 2018