Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pravočasno vlaganje vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI)

14.12.2017 09:51
Ker je v zadnjem času zaznati porast nepravočasnih vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI) strokovnim izobraževanjem, organizatorje pozivamo, da v skladu z določilom drugega odstavka 14. člena Pravilnika o zdravniških licencah (Uradni list RS, št. 48/15) poskrbijo, da bodo vlogo za dodelitev kreditnih točk vložili pravočasno, in sicer najpozneje mesec dni pred začetkom izobraževanja. V primeru pravočasno vložene vloge se dogodku za vsako uro izobraževanja (odmori, kosila, večerje so izvzeti) dodeli ena (1) kreditna točka.

V primeru, da izobraževanje poteka v obliki internega seminarja oziroma drugi obliki strokovnega usposabljanja (prav tako internega), ne zahteva kotizacije in da poteka v rednem delovnem času med ponedeljkom in petkom, pri čemer mora biti dostopno tudi zunanjim udeležencem, je mogoče vlogo izjemoma vložiti najpozneje 8 dni pred začetkom izobraževanja. Dodatno izpostavljamo, da mora v takem primeru izobraževanje potekati v prostorih zdravstvenih zavodov, celotnemu izobraževanju pa se dodeli ena (1) kreditna točka.

V kolikor organizator ne ravna v okviru zgoraj predstavljenih časovnih okvirov, se vloga s sklepom zavrže in se točke ne dodelijo. V takem primeru ima posamezni udeleženec izobraževanja možnost, da po opravljenem izobraževanju vloži individualno vlogo za dodelitev kreditnih točk.

Hvala za razumevanje!

Zdravniška zbornica Slovenije