Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pravočasno vlaganje vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI)

14.12.2017 09:51
Ker je v zadnjem času zaznati porast nepravočasnih vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI) strokovnim izobraževanjem, organizatorje pozivamo, da v skladu z določilom drugega odstavka 14. člena Pravilnika o zdravniških licencah (Uradni list RS, št. 48/15) poskrbijo, da bodo vlogo za dodelitev kreditnih točk vložili pravočasno, in sicer najpozneje mesec dni pred začetkom izobraževanja. V primeru pravočasno vložene vloge se dogodku za vsako uro izobraževanja (odmori, kosila, večerje so izvzeti) dodeli ena (1) kreditna točka.

V primeru, da izobraževanje poteka v obliki internega seminarja oziroma drugi obliki strokovnega usposabljanja (prav tako internega), ne zahteva kotizacije in da poteka v rednem delovnem času med ponedeljkom in petkom, pri čemer mora biti dostopno tudi zunanjim udeležencem, je mogoče vlogo izjemoma vložiti najpozneje 8 dni pred začetkom izobraževanja. Dodatno izpostavljamo, da mora v takem primeru izobraževanje potekati v prostorih zdravstvenih zavodov, celotnemu izobraževanju pa se dodeli ena (1) kreditna točka.

V kolikor organizator ne ravna v okviru zgoraj predstavljenih časovnih okvirov, se vloga s sklepom zavrže in se točke ne dodelijo. V takem primeru ima posamezni udeleženec izobraževanja možnost, da po opravljenem izobraževanju vloži individualno vlogo za dodelitev kreditnih točk.

Hvala za razumevanje!

Zdravniška zbornica Slovenije