Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prijave na izbirni del sekundariata in razpis specializacij po novem zakonu

05.12.2017 13:37

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za zdravje RS po enomesečnem proučevanju v javno razpravo posredovalo podzakonske akte, potrebne za izvajanje javnih pooblastil sekundariata in specializacij, in sicer:

  • Pravilnik o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij je bil v javno razpravo posredovan 24. 11. in je v javni razpravi do 10. 12. 2017. Nato je potrebno nanj pridobiti soglasje ministrice in ga objaviti v Uradnem listu RS, veljati pa začne 15. dan po objavi.
  • Pravilnik o sekundariatu je bil v javno razpravo posredovan 28. 11. in je v javni razpravi do 28. 12. 2017. Nato ga je potrebno objaviti v Uradnem listu RS, veljati pa začne naslednji dan po objavi.

 

Kot kaže, noben od navedenih pravilnikov ne bo začel veljati prej kot v zadnjih dneh letošnjega leta, bolj verjetno pa v začetku prihodnjega. Navedeno pomeni, da se do veljavnosti omenjenih pravilnikov žal ne morete prijaviti na izbirni del sekundariata in da ne more biti objavljen javni razpis specializacij. Ker želimo kljub zapletom vsem vam čim prej omogočiti prijavo na sekundariat, smo na zbornici pripravili vse potrebno, da boste vloge za izbirni del sekundariata lahko začeli vlagati, takoj ko bo pravilnik veljal. Prav tako smo pripravili razpisno besedilo za javne razpise, ki jih bomo objavili, takoj ko nam ministrstvo posreduje število posameznih vrst specializacij za območje celotne države oziroma za posamezne izvajalce zdravstvene dejavnosti in nam naloži objavo razpisa. Skladno s spremembami ZZdrS-F števila razpisanih specializacij ne določa več zbornica, temveč petčlanski odbor pri ministrstvu.

Vodstvo zbornice si prizadeva, da bi mladi zdravniki in zobozdravniki kljub zamiku razpisov pridobili možnost za nadaljevanje svoje poklicne poti v najkrajšem možnem času