Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

KZO zanika navedbe, da pri pogledih na novelo ZZDej v koordinaciji ni enotnosti

13.11.2017 16:31

IZJAVA ZA JAVNOST

Ljubljana, 13. november 2017. Koordinacija zdravniških organizacij (KZO), ki jo sestavljajo Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, FIDES, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, odločno zavrača in zanika navedbe, objavljene v nekaterih komentarjih ob bok Zakonu o zdravstveni dejavnosti (ZZD-ej), da pri pogledih nanj v koordinaciji ni enotnosti.

KZO, ki je zakonu ves čas nasprotovala, ob tem ponovno opozarja, da je bil zakon sprejet brez sodelovanja strokovne javnosti, kar se bo v prihodnosti gotovo pokazalo v negativnih posledicah pri samem izvajanju. Ne le za stroko, temveč posledično tudi za posameznika, ki bi pri sprejemanju vseh zdravstvenih zakonov, moral biti v središču. To je seveda bolnik. Prav tako je zakon diskriminatoren in v nasprotju s sporazumom o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti, so še dodali v FIDES-u.

Helena Mole, dr. med. (vodja KZO v letu 2017)
Predsednica strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije