Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zastoj pri sprejemanju novele Zakona o zdravstveni dejavnosti

27.06.2017 18:17

Odbor za zdravstvo pri Državnem zboru RS je na svoji 24. seji dne 27.6.2017 obravnaval tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-K), ki mu že ves čas nasprotujejo vse zdravniške organizacije. To se je danes pokazalo tudi na seji odbora, kjer smo nastopili argumentirano in vsak iz svojega zornega kota prikazali, kako neodgovorno bi bilo sprejetje zakona v sedanji obliki. Tudi mnenje zakonodajno pravne službe Državnega zbora je pokazalo na številne pomanjkljivosti, ki jih tudi s skupno 60 amandmaji niso mogli popraviti. Tako je bil na seji odbora sprejet in izglasovan predlog poslanke mag. Alenke Bratušek, da se poslancem omogoči, da v miru preštudirajo zadnjih 30 amandmajev, ki so jih dobili v roke šele na sami seji Odbora za zdravstvo.

Ponosna sem, ker smo se vsi razpravljajoči zdravniki postavili na stran pacientov, ki jim novela zakona ne namenja potrebne pozornosti in opozarjali, da zdravniki ne moremo več prevzemati bremen neustrezne zdravstvene politike, ki ji v 25 letih ni uspelo pripraviti mreže izvajalcev zdravstvenih storitev – iz katere bi morala izhajati reformna dejavnost Ministrstva za zdravje.

 

Zdenka Čebašek-Travnik
Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije