Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izvoljeni vsi organi Zdravniške zbornice Slovenije

21.04.2017 07:40

Na seji Skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, ki je potekala 20. aprila, so delegati izvolili štiri predsednike odborov, namestnika tožilca ter predsednika in člane prvostopenjskega in drugostopenjskega razsodišča zbornice.

 Organi Zdravniške zbornice Slovenije zaključujejo s postopki imenovanj nosilcev funkcij v tej pomembni zdravniški organizaciji. Novi predsedniki odborov skupaj s predhodno izvoljenimi sestavljajo Izvršilni odbor zbornice, ki v skladu s statutom odloča o najpomembnejših zborničnih vprašanjih in vprašanjih slovenskega zdravstva. Poslancem skupščine ZZS se zahvaljujemo za tvorno sodelovanje pri imenovanjih, izvoljenim članom pa želimo uspešno delo.

Novoizvoljeni predsedniki odborov ZZS:

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., imenovan za predsednika Odbora za zobozdravstvo. Zaposlen je kot zobozdravnik v Zdravstvenem domu Ljubljana, Enota ZD Center.

Prim. Helena Reberšek Gorišek, dr. med., imenovana za predsednico Odbora za pravno-etična vprašanja. Je upokojena specialistka infektologije, sodna izvedenka in soorganizatorka že 26 posvetov Medicina, pravo in družba, ki vsako leto potekajo v Mariboru.

Asist. Borut Gubina, dr. med., spec. urologije, zaposlen v UKC Ljubljana, imenovan za predsednika Odbora za strokovno-medicinska vprašanja.

Prim. asist. Dean Klančič, dr. med., spec. splošne medicine, imenovan za predsednika Odbora za socialno-ekonomska vprašanja. Je zasebnik s koncesijo s področja družinske medicine in ima dolgoletne izkušnje v delovanju zbornice.

Tožilec Zdravniške zbornice Slovenije doc. dr. Tomaž Zupanc, dr. med., specialist sodne medicine, je predlagal namestnika tožilca. Imenovan je bil mag. Franjo Marijan Velikanje, dr. med., spec. medicine dela, prometa in športa. Je sodni izvedenec, uradno imenovan leta 1990, zadnje podaljšanje Ministrstva za pravosodje velja do leta 2022.

Za predsednico Razsodišča I. stopnje je skupščina imenovala prim. doc. dr. Ksenijo Tušek Bunc, dr. med., spec. družinske medicine iz Maribora. Je dolgoletna zdravnica splošne in družinske medicine, mentorica raziskovalka, od leta 2016 sonosilka predmeta Družinska medicina na Medicinski fakulteti Maribor in članica Evropskega združenja učiteljev v družinski medicini ter članica upravnega odbora Združenja zdravnikov družinske medicine.

Izvoljeni člani Razsodišča I. stopnje so:
Ivan Mrzlikar, dr. dent. med., spec. oralne kirurgije
prof. dr. Margareta Kocmur, dr. med., v. svet., spec. psihiatrije
prof. dr. Jože Balažic, dr. med., spec. sodne medicine
prim. prof. dr. Gorazd Voga, dr. med., spec. interne medicine

Za predsednika Razsodišča II. stopnje je skupščina imenovala prim. mag. Braneta Mežnarja, dr. med., spec. interne medicine iz Celja, kjer ga pacienti poznajo kot odličnega pulmologa in alergologa. Je dolgoletni in zelo aktiven član Zdravniške zbornice Slovenije, kjer je tri mandate vodil Razsodišče I. stopnje.

Izvoljeni člani Razsodišča II. stopnje so:
prof. dr. Rastko Golouh, dr. med., v. svet., patolog in sodni medicinec
izr. prof. dr. Maja Rus Makovec, dr. med., svet., spec. psihiatrije
prof. dr. Matjaž Rode, dr. dent. med., v. svet.
Sašo Kavčič, dr. med., spec. družinske medicine.

Izvršilni odbor v sestavi dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., predsednica, Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., podpredsednik zbornice in predsednik odbora za zobozdravstvo, Vesna Pekarović Džakulin, dr. med., predsednica odbora za osnovno zdravstvo, prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med., predsednik odbora za bolnišnično zdravstvo, asist. Gregor Prosen, dr. med., predsednik sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov, asist. Borut Gubina, dr. med., predsednik odbora za strokovno medicinska vprašanja, prim. Helena Reberšek Gorišek, dr. med., predsednica odbora za pravno etična vprašanja, asist. prim. Dean Klančič, dr. med., predsednik odbora za socialno-ekonomska vprašanja in dr. Matevž Gorenšek, dr. med., predsednik odbora za zasebno dejavnost se bo na svoji prvi seji sestal v ponedeljek 24. 4. 2017.