Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

E-naročanje prinaša tudi nekatera tveganja pri varovanju osebnih podatkov

10.04.2017 15:47
Z današnjim dnem je postal obvezen del zdravstvenega sistema e-naročanje, za katerega Ministrstvo za zdravje predvideva, da bo izboljšal sistem naročanja in s tem tudi dostopnost do zdravstvenih storitev za paciente. Zdravniška zbornica ob tem opozarja, da sistem e-zdravja prinaša tudi določeno tveganje za varovanje zasebnosti pacientov, zato zdravnike in zobozdravnike pozivamo, da spremljajo morebitne odklone in jih nemudoma prijavijo zdravniški zbornici ali Informacijskemu pooblaščencu.

V zvezi s tem opozarjamo na peticijo, ki so jo pripravili zdravniki in psihologi, ki delajo na področju psihiatrije znotraj javne zdravstvene mreže. Za pomoč pri vprašanjih, ki se pojavljajo v zvezi s storitvami eZdravja, je organiziran center za pomoč uporabnikom na brezplačni telefonski številki 080 24 45, preko spletnega obrazca na podpora.ezdrav.si ali elektronskega naslova podpora@ezdrav.si.