Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Srečanje z mladimi zdravniki, mentorji in koordinatorji

12.01.2017 07:35

V torek, 10. januarja 2017, je v modri dvorani Domus Medica potekala okrogla miza o podiplomskem izobraževanju, ki jo je Zdravniška zbornica Slovenije organizirala na pobudo mladih zdravnikov. Srečanja so se poleg velikega števila mladih zdravnikov in študentov medicine udeležili tudi glavni mentorji in koordinatorji.

Navzoče je pozdravila predsednica sveta za izobraževanje zdravnikov prof. dr. Bojana Beović, dr. med., ki je podrobno predstavila proces in obseg dela na področju specializacij. Sledila je predstavitev ankete o poteku specializacij v drugih evropskih državah, ki jo je predstavila  vodja oddelka za podiplomsko usposabljanje ZZS Tina Šapec. Prof. dr. Zlatko Fras dr. med. je opozoril na napredek na področju specializacij in opomnil na stanje in podatke pred letom 2003, ko so specializacije zdravnikov sodile pod okrilje ministrstva za zdravje oziroma posameznih izvajalcev, in nakazal razvoj usposabljanja v smeri pridobivanja kompetenc. Aktualno problematiko, s katero se srečujejo specializanti, je v imenu mladih zdravnikov predstavila Tina Bregant dr. med., ki je izpostavila pereča vprašanja in primere dobre prakse.

Sledila je konstruktivna razprava, v kateri so na vprašanja in pobude specializantov odgovarjali tudi mentorji in koordinatorji.

Pozdravljamo veliko udeležbo članov zbornice in pripravljenost ter interes mladih zdravnikov za sodelovanje pri (pre)potrebni osvežitvi področja izobraževanja zdravnikov in utečenih postopkov ter nadaljevanju nekaterih projektov, kot so prenova specializacij, prenova e-lista in podobno.

K aktivnemu sodelovanju v organih zbornice vas vljudno vabimo tudi v prihodnje!

Zdravniška zbornica Slovenije