Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pomanjkanje zdravnikov radioterapevtov v UKC Maribor

29.12.2016 14:18

V zvezi z aktualnim pomanjkanjem zdravnikov radioterapevtov v UKC MB  sporočamo, da je Zdravniška zbornica Slovenije od leta 2010 sledila pričakovanjem in javljenim potrebam ustanov na področju Onkologije z radioterapijo. Razpisanih je bilo 12 mest za potrebe Onkologije z radioterapijo, od tega se na pet razpisanih mest ni javil nihče in so ostala nezasedena. Za trenutno stanje kadrovskega primanjkljaja onkologov radioterapevtov v UKC Mb je treba iskati razloge v prepoznem načrtovanju kadrov s strani ustanove in premajhnem interesu mladih zdravnikov za to specialnost v omenjeni ustanovi. Tudi na zadnjem razpisu 2016, ki je še vedno aktualen, ostajata 2 mesti za radioterapijo v UKC MB nezasedeni.

 

Specializacija onkologije z radioterapijo traja pet let brez morebitnih prekinitev (npr. porodniške, daljše bolniške, doktorski študij in podobno), zato je zelo pomembno, da izvajalci javne zdravstvene službe pravočasno planirajo nove kadre in ZZS  javijo potrebe po novih zdravnikih specialistih.

 

Zdravniška zbornica Slovenije