Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izobraževanje o uporabi medicinske konoplje in kanabinoidov pri paliativni oskrbi pacientov

10.11.2016 11:28

V četrtek, 10. 11. 2016, je v prostorih Domus Medica potekal prvi modul šolanja o uporabi medicinske konoplje in kanabinoidov pri paliativni oskrbi bolnikov. Izobraževanja se je udeležilo 120 slovenskih zdravnikov, ki so se podrobneje seznanili o pomenu in vlogi medicinske konoplje, načinu in izvedbi postopkov pri zdravljenju in vrsti bolezni ter simptomov, ki bi se jih v praksi lahko lotili z njeno uporabo.

Pri organizaciji izobraževanja so združili moči Zdravniška zbornica Slovenije, Nacionalni inštitut za varovanje zdravja in Onkološki inštitut Ljubljana. Del šolanja je bil zaradi velikega interesa javnosti namenjen tudi novinarjem, ki so se ob izvajanju prvega modula udeležili tiskovne konference. Na dogodku, ki ga je povezovala prim. Jasna Čuk Rupnik, dr. med., so sodelovali domači in tuji strokovnjaki, ki so na kratko povzeli vsebino svojih predavanj:

  • asist. Milan Krek, dr. med., Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • prof. dr. Gorazd Drevenšek
  • dr. Ilya Reznik, Izrael
  • dr. Lumir Hanuš
  • doc. dr. Tanja Bagar

Podrobnejše informacije o vsebini izobraževanja so vam na voljo v obliki zbornika, ki je dostopen na spodnji povezavi:

http://www.domusmedica.si/

Naslednje šolanje bo predvidoma spomladi 2017. Namenjeno bo predvsem izobraževanju o uporabi medicinske konoplje in njenih derivatov pri zdravljenju nevroloških obolenj.

image2281

Z leve: prof. dr. Gorazd Drevenšek, doc. dr. Tanja Bagar, dr. Ilya Reznik, Izrael, dr. Lumir Hanuš, Republika Češka, asist. Milan Krek, dr. med., in prim. Jasna Čuk Rupnik, dr. med.