Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Stališče ZZS o domnevno neustreznem zdravljenju Neže Arnolj

08.11.2016 11:25

Ljubljana, 8. november 2016 – V teh dneh se na Zdravniško zbornico Slovenije obrača ogorčena javnost, predstavniki medijev in številni posamezniki, ki izražajo zaskrbljenost nad domnevnimi nepravilnostmi pri zdravljenju dveletne deklice Neže Arnolj. Zaradi nezaupanja in dvomov glede neustreznega zdravljenja zbornico prosijo za pomoč tudi mnogi starši, naj zaščiti interese njihovih otrok in deklici omogoči nadaljnje zdravljenje v tujini.

S profesionalnega stališča gre za izjemno zahteven primer, ki bo najverjetneje terjal ustrezno strokovno presojo. Zdravniška zbornica Slovenije je Univerzitetni klinični center Ljubljana že zaprosila, da jo seznani s potekom dekličinega zdravljenja in medicinsko dokumentacijo. V tem trenutku zbornica dokumentacije še ni prejela. Ko bomo razpolagali z vsemi potrebnimi dokumenti, bomo zadevo predali odboru za strokovno-medicinska vprašanja (OSM), ki bo po preučitvi primera odločal o morebitnem strokovnem nadzoru.

Trenutno je najbolj zaskrbljujoče predvsem izgubljeno zaupanje dekličinih staršev v nadaljnje zdravljenje v UKCL, zato je treba kar najhitreje pridobiti drugo mnenje ustrezno izkušenega strokovnjaka na tem zahtevnem medicinskem področju.