Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dokazila o veljavnosti licence zaposlenih zdravnikov

03.10.2016 14:54

Zdravniška zbornica Slovenije obvešča svoje člane in kadrovske službe njihovih delodajalcev, da v skladu z določili Pravilnika o zdravniških licencah (Uradni list RS, št. 48/15, v nadaljevanju: Pravilnik), postopek podaljšanja licence uvede po uradni dolžnosti dva meseca pred iztekom licence.

V kolikor zdravnik izpolnjuje predpisane pogoje za podaljšanje licence, v skladu z določili 10. člena Pravilnika, mu zbornica licenco podaljša.

Odločbo o podaljšanju licence zdravniki prejmejo priporočeno po pošti najkasneje mesec dni pred iztekom veljavnosti licence.

Skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov vse kadrovske službe zdravstvenih ustanov pozivamo, da se za pridobitev dokazil o veljavnosti licence to je odločb o podaljšanju licence, obrnete neposredno na zdravnike, vendar ne prej kot mesec dni pred iztekom licence. Obenem delodajalce ponovno obveščamo, da je na spletni strani Zbornice http://www.zdravniskazbornica.si/ Iskalnik zdravnikov, kjer je mogoče v vsakem trenutku preveriti ali ima zaposleni veljavno licenco. Podatki se ažurirajo dnevno.