Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izredna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije

09.09.2016 14:44

IZREDNA SEJA SKUPŠČINE ZDRAVNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE

Razmere v zdravstvu so že dalj časa zaostrene in se še poslabšujejo, kar se odraža z nezadovoljstvom bolnikov, zdravnikov in drugih zdravstvenih strokovnjakov. Povečana pojavnost tudi najhujših oblik nestrpnosti in agresije v zdravstvenih ustanovah je povod za intenzivnejše razprave o dejanskem položaju zdravnikov in zobozdravnikov ter drugih zdravstvenih strokovnjakov v našem zdravstvu.

Izredana seja skupščine bo v četrtek, 22. septembra, ob 16. uri, v Modri dvorani Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

Na izredno sejo skupščine smo povabili predsednika Republike Slovenije, predsednika Vlade RS, ministrico za zdravje, vodje poslanskih skupin Državnega zbora, celoten odbor za zdravstvo, predstavnike zdravniških organizacij ter Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Njihova udeležba na izredni seji je za nas in naše bolnike zelo pomembna, saj bodo z udeležbo nam in slovenski javnosti pokazali pripravljenost upoštevanje naših mnenj in stališč kot ključnih pri pripravi nujnih kratkoročnih in srednjeročnih ukrepov pri izhodu iz kriznih razmer v našem zdravstvu.

Skupščinski svet Zdravniške zbornice Slovenije, ki je sestavljen iz vseh predsednikov regijskih odborov je namreč soglasno odločil, da skliče izredno sejo skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, na kateri bomo obravnavali in sprejeli Deklaracijo o naših priporočilih za izhod iz krize javnega zdravstva. Pričakujemo, da se boste naše skupščine udeležili, poslušali razprave prisotnih članov skupščine in širšega zdravništva. Po sprejemu Deklaracije bomo z veseljem prisluhnili vašim odzivom. Še posebej bomo veseli, če bomo z izredno sejo skupščine uspeli skupaj z vami vzpostavili zavezništvo za dostopno in kakovostno javno zdravstvo za naše bolnike.

Skupščina je najvišji organ Zdravniške zbornice Slovenije z 90 neposredno izvoljenimi poslanci, ki regijsko pokrivajo zdravništvo po Sloveniji. Gre za odločevalsko telo in kot tako predstavlja vse slovenske zdravnike in zobozdravnike, zaposlene v javnih zavodih in zasebnike.

Seja skupščine bo odprta za javnost.

mag. Marko Bitenc, dr. med.
predsednik skupščine