Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izjava za javnost Zdravniške zbornice Slovenije ob tragičnem dejanju v SB Izola

23.08.2016 14:30

Zdravniška zbornica Slovenije ostro obsoja tragično in nerazumno dejanje, v katerem je pod streli preminil zdravnik izolske bolnišnice. Družinama, svojcem in sodelavcem ob tragični izgubi izrekamo iskreno in globoko sožalje.

Nerazumen napad na zdravnika, ki je življenje posvetil zdravju in dobrobiti bolnikov, nas pušča neme in zaskrbljene. V zadnjem času smo zdravniki torišče problemov in konfliktov, do katerih prihaja zaradi neurejenosti zdravstvenega sistema. Zdravstvena politika in država morata prevzeti odgovornost za zdravstveni sistem, kakršnega imamo, ter prevzeti odgovornost za predolge čakalne dobe. Za tem tragičnim dogodkom stoji namreč na tisoče konfliktnih situacij in drugih oblik nasilja nad zdravstvenimi delavci, ki se stopnjuje.

Ne smemo dopustiti, da se problemi, ki nastajajo na ravni bolnik in zdravstveni sistem, zrcalijo v nasilnem razreševanju odnosa med pacientom in zdravnikom. Javnosti jasno sporočamo, da smo zdravniki zagovorniki pacientovih pravic in bomo vedno na njihovi strani pri izgradnji državljanom prijaznega in dobrega zdravstvenega sistema. Od zdravstvene politike pričakujemo in zahtevamo, da zagotovi varnost v slovenskih bolnišnicah in odpravi sistemske nepravilnosti v zdravstvu, ki so razlog vse večjega nezadovoljstva tako državljanov kakor tudi zdravstvenih delavcev.
 

Prim. Andrej Možina, dr. med.,
predsednik Zdravniške zbornice Slovenije