Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pogovor Janeza Zimmermanna, dr. med., s predsednikom Zdravniške zbornice Slovenije

06.06.2016 14:12

SPOROČILO ZA JAVNOST

V Ljubljani, 6. 6. 2016 – Danes se je na zbornici na povabilo njenega predsednika oglasil na pogovor Janez Zimmermann, dr. med., v zvezi z odmevnim primerom domnevno nepravilnega zdravljenja.

Zaradi odmevnosti dogodka in zagotovitve nepristranskosti pogovora sta bila na sestanku, poleg pravnega zastopnika Janeza Zimmermanna, navzoča še zastopnica pacientovih pravic gospa Duša Hlade Zore in predsednik Združenja žilnih kirurgov Slovenije asist. dr. Mladen Gasparini, dr. med.

Janez Zimmermann je predsednika zbornice seznanil s svojimi pogledi na očitke, ki so odmevali v medijih, ter obrazložil svoje poglede na konkretne obtožbe na račun svojega dela.

Predsednik ZZS prim. Andrej Možina, dr. med., ga je seznanil z uvedbo postopkov, ki so ta čas v polnem teku. Janez Zimmermann je obljubil polno sodelovanje pri izvedbi postopkov, ki potekajo s strani Zdravniške zbornice Slovenije, prav tako se je zavezal, da bo aktivno sodeloval z Združenjem žilnih kirurgov Slovenije v razpravah, ki naj pojasnijo morebitne dileme glede doktrinarnih vprašanj pri zdravljenju obolenj s področja krčnih žil.

Pogovor je potekal tudi o želji vseh prisotnih glede popolne preglednosti postopkov, zato je Janez Zimmermann izrecno dovolil ZZS, da lahko posreduje javnosti vso listinsko dokumentacijo, ki se nanaša na njegovo strokovno usposobljenost in dosedanje postopke pred organi ZZS.

V zbornici poteka kar nekaj aktivnosti z namenom pojasniti celotno sliko te problematike, o kateri bomo seznanili javnost po končanih postopkih. 

Predsednik ZZS prim. Andrej Možina, dr. med., je zaključil sestanek s sporočilom, da je to korak naprej v smeri dokončne razjasnitve »sporne« zdravniške prakse, ki je močno vznemirila slovensko javnost. Zahvalil se za korekten in aktiven prispevek vseh, da se ti dogodki, ob sodelovanju vseh odgovornih, kar najhitreje razčistijo.

Zdravniška zbornica Slovenije