Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pripravljen je nov kodeks zdravniške etike

30.03.2016 13:49

V Ljubljani – 30. marec 2016 – Včeraj je v Modri dvorani ZZS potekala seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Poslanci so obravnavali naslednje točke dnevnega reda: Kodeks zdravniške etike, finančno poslovanje Zdravniške zbornice Slovenije v letu 2015, Poročilo o skrbstvenem skladu, Finančni načrt za leto 2016, Poročilo mednarodne komisije o programu otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana, Poročilo glede kadrovske problematike UKC Maribor na področju anesteziologije, intenzivne medicine in terapije bolečin.

Pripravljen je nov kodeks zdravniške etike. Glavna orientacija novega kodeksa je po besedah prof. dr. Matjaža Zwitterja, dr. med., vodje skupine zdravnikov, ki ga je pripravljala, v celoti usmerjen na pacienta. Kodeks ureja tudi precej vprašanj, ki jih prejšnji kodeks ni. Ena najpomembnejših novosti je navedba sodelovanja zdravnika z ostalimi sodelavci - zdravstvenimi in ne-zdravstvenimi delavci. Kot je povedal prof. dr. Matjaž Zwitter, dr. med. je pomembnost sodelovanja dostikrat spregledana.  

Na včerajšnji seji skupščine zdravniške zbornice kodeksa zdravniške etike še niso sprejeli, ker je bilo navzočih premalo članov. Novi kodeks bodo sprejeli na dopisni seji.