Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izjava ZZS ob reševanju problematike pomanjkanja specialistov anesteziologov v UKC MB

26.11.2015 13:31

Ljubljana, 20. 11. 2015 -  Odkar so se mariborski zdravniki anesteziologi (specialisti anesteziologi in mladi zdravniki) obrnili po pomoč pri reševanju razmer na Zdravniško zbornico Slovenije, le-ta intenzivno povezuje odgovorne deležnike razmeroma velikega problema, ki po mnenju bolnišničnih zdravnikov in najvišjih strokovnih organov v državi ogroža kakovost postopkov najzahtevnejše medicine in tudi varnost bolnikov v tej ustanovi.

Zdravniška zbornica Slovenije je opravila že dva obiska pri zdravnikih anesteziologih v sami bolnišnici in se seznanila z razmerami. Stanje je zaskrbljujoče zaradi preobremenjenosti starejših zdravnikov in neustreznega izobraževalnega procesa mladih zdravnikov. Na Zdravniški zbornici Slovenije je bil prav tako opravljen sestanek, katerega so se udeležili predstavniki Ministrstva za zdravje in vodstva UKC MB, zdravniki anesteziologi ter najvišji strokovni forumi na področju anesteziologije. Sprejete so bile usmeritve za reševanje nastale situacije. Na sestanku v prihodnjem tednu na ZZS, ki bo potekal med vsemi odgovornimi deležniki, pričakujemo rešitve v skladu s pristojnostmi vseh udeležencev. Zaradi resnosti nastalih razmer pričakujemo, da se bo sestanka udeležila tudi ministrica za zdravje ga. Milojka Kolar Celarc ter da bodo vsi deležniki podali jasne odgovore in rešitve v smeri zagotavljanja strokovno neoporečnega dela, zaščite najmlajših zdravnikov in ustrezne organizacije procesa na najbolj tveganem segmentu medicine, ki ne bo postavljala pod vprašaj varnosti bolnikov.