Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Sestanek kot dobro izhodišče za obuditev zaupanja v program otroške srčne kirurgije

23.10.2015 13:24

V torek, 22. 9. 2015, so se na podbudo Zdravniške zbornice Slovenije sestali predstavniki civilnih društev: Društvo velik srček, Društvo otrok s prirojenimi srčnimi napakami – Društvo srčnih otrok in Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije - ZA SRCE, Zvezdni otroci, starši operiranih otrok na srcu, zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore, dr. med., ter vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Sestanek je potekal v prostorih ZZS na pobudo predsednika prim. Andreja Možine zaradi aktualnih razmer na področju otroške kardiokirurgije in mednarodnega poročila o programu otroške srčne kirurgije.

V odkritem pogovoru je tekla izmenjava mnenj o trenutnem dojemanju  prisotnih  glede programa  otroške srčne kirurgije v obdobju 2007-2014, kakor tudi o nezaupanju in pomislekih staršev glede varnosti trenutnega izvajanja tega programa.

Starši so prejeli s strani vodstva UKCL opravičilo in obžalovanje glede dogodkov na otroški kardiokirurgiji v obdobju pred letom 2014.  S strani najkompetentnejših strokovnjakov UKCL so dobili polna zagotovila, da je program sedaj varen. Redno se vnašajo vsi podatki v bazo EACTS in so preverljivi. UKCL se je zavezal, da bo v bližnji prihodnosti pripravila evalvacijo programa od leta 2014 dalje, ko poteka v spremenjenih okoliščinah.

Glede nekaterih strokovno organizacijskih problemov okoli minimalno invazivne kirurgije na srcu je bilo dogovorjeno, da se pripravi srečanje  strokovnjakov UKCL,  ZZZS ter predstavnikov staršev glede nadomestil zdravljenja otrok v tujini. Vsi prisotni so na koncu izrazili prepričanje, da je bilo srečanje koristno in so se zavezali k nadaljnemu medsebojnemu informiranju in sodelovanju v prid prihodnosti programa otroške srčne kirurgije v Sloveniji.

Služba za odnose z javnostmi