Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Javna konferenca »Slovensko zdravstvo na razpotju?»

20.02.2015 14:53

Vsem predstavnikom združenj in društev bolnikov
Zastopniki bolnikovih pravic

POVABILO NA JAVNO KONFERENCO

Zdravniki smo trdno prepričani, da so spremembe na tako občutljivem družbenem področju, kot je zdravstvo možne le ob globokem družbenem soglasju. Že dalj časa opozarjamo, da zdravstveni sistem ni vzdržen in nima potrebnih perspektiv za sledenje vse bolj učinkoviti, a žal tudi dragi inovativni medicini. Soočamo se s korupcijo in slabo poslovno prakso v zdravstvu, vse daljšimi čakalnimi dobami, kadrovskim pomanjkanjem, nerealnim plačevanjem zdravstvenih storitev bolnišnicam in posledičnim izgubam. Politiki očitamo neučinkovitost, zapostavljanje zdravstva, mižanje pred nepredvidljivimi posledicami in strah pred potrebnimi reformami.

Smo v Sloveniji sposobni doseči potrebno soglasje pri nadaljnjih spremembah v zdravstvu? Ali se zavedamo resnosti položaja, v katerem deluje slovensko zdravstvo? Kakšno zdravstvo si pravzaprav želimo?

Za nas zdravnike ste predstavniki združenj bolnikov in zastopniki bolnikovih pravic najboljši poznavalci zdravstva; deležni ste tako dobrih kot slabih izkušenj. Vendar skupaj delimo isto usodo, vsi si namreč želimo dobro, učinkovito in kakovostno zdravstvo.

 Vljudno vas vabimo na konferenco: »Slovensko zdravstvo na razpotju?», ki bo

v četrtek, 26. 2. 2015, ob 14. uri, v Modri dvorani Domus Medica, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Predstavljeni bodo naši pogledi na potrebne spremembe, še posebej pa bo srečanje namenjeno vašim pogledom na današnje zdravstvo in pričakovanjem. Pripravili bomo okroglo mizo, ki jo bo moderirala prim. doc. dr. Danica Rotar Pavlič, na katero vas vabimo kot aktivnega udeleženca.

Vljudno vas vabimo, da se za udeležbo in aktivno vlogo pri pripravi konference prijavite na elektronski naslov: polona.wallas@zzs-mcs.si oz. smo vam na voljo na tel.št.: 01 30 72 102, 30 72 152.

Z najlepšimi pozdravi,

prim. Andrej Možina, dr. med., predsednik