Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Razsodišče Zdravniške zbornice Slovenije je obravnavalo primer zdravnika Ivana Radana, dr. med.

19.02.2015 14:52

V Ljubljani, 19. februar 2015 – Pred Razsodiščem ZZS je bila dne 18. 2. 2015 opravljena seja senata Razsodišča I. stopnje v primeru zdravnika Ivana Radana, dr. med. Razsodišče je zdravniku v postopku izreklo javni opomin, kar je v skladu s trenutno veljavnimi pravnimi akti najstrožji možni disciplinski ukrep.

Postopek poteka v skladu z določili Pravilnika o organizaciji in delu razsodišča ZZS in še ni zaključen. Po prejemu pisnega sklepa Razsodišča I. stopnje z obrazložitvijo bosta imela zdravnik v postopku in tožilec možnost pritožbe.

Predsednik ZZS prim. Andrej Možina, dr. med., je ob tem dejal: »Odločitev Razsodišča je znana in nekoliko preseneča. Po mojem osebnem mnenju je že samo insceniranje evtanazije nesprejemljivo in neodgovorno dejanje zdravnika, da o domnevnem poskusu umora niti ne govorim. Verjamem, da je Razsodišče tehtno presodilo vse razpoložljive dokumente in okoliščine. V celoti sprejemam na znanje, da je Razsodišče pri delu in sodbi samostojno in neodvisno telo institucije. Prav tako sem seznanjen, da je to najstrožji možen ukrep, glede na veljavno zakonodajo. Razlogi za odločitev Razsodišča bodo v celoti znani, ko bo sklep obrazložen in pravnomočen. Zavedam se dejstva, da bo ukrep različno odmeval tako v slovenski kot v zdravniški javnosti, kakor tudi dejstva, da je Razsodišče najverjetneje pri svoji presoji upoštevalo sočasen potek kriminalistične preiskave, ki v kazenskem postopku ugotavlja najbolj verodostojne dokaze. V kolikor bodo ugotovljena nova dejstva o morebitni strokovni napaki zdravnika, bodo sproženi ustrezni postopki na Zbornici.»

Razsodišče ZZS za čas do pravnomočnosti odločitve ne daje izjav za javnost, za kar vas vljudno prosimo za razumevanje.

Služba za odnose z javnost