Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Uporaba bele napotnice med zdravniki

14.01.2015 14:44

V zadnjem času nas mediji sprašujejo, kako je z belo napotnico med zdravniki. Odziva s terena za enkrat še nimamo. Pričakujemo pa, da bodo zdravniki uporabljali belo napotnico v skladu z usmeritvami, ki jih je podala ZZS. Pričakujemo tudi, da ne bo negativnega odziva s strani sekundarnega oziroma terciarnega nivoja. Dejansko gre za odpravo birokratskih ovir in za upoštevanje mnenja ustavnega sodišča, ki omogoča zdravljenje zavarovane osebe na sekundarnem oziroma terciarnem nivoju ne glede ali ga je začela v javnem ali zasebnem zdravstvu.

Kot primer vam lahko navedemo zdravnico ginekologinjo, ki dela samoplačniško na primarni ravni in uporablja svoj obrazec za napotitev že zadnja 3 leta. Njeni bolniki niso imeli nobenih težav pri "uveljavitvi" te napotnice v javnem sistemu. Na primer pri pregledu jim je odkrila predrakavo spremembo na materničnem vratu in jih napotila na poseg v bolnico. Uredila je brez problemov.

Mihael Demšar, dr. med.
Predsednik Odbora za osnovno zdravstvo