Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Mednarodna komisija za nadzor nad programom otroške srčne kirurgije pred zaključnim poročilom

30.09.2014 14:23

Mednarodna komisija z uveljavljenim srčnim kirurgom profesorjem Igorjem Gregoričem, dr. med., na čelu sporoča, da je zaključno poročilo o oceni otroškega kardiokirurškega programa UKCL v zadnji fazi izdelave.

Mednarodna komisija želi svoje delo opraviti vestno, učinkovito in kakovostno. Komisija pričakuje zahtevane podatke za daljše časovno obdobje (2007–2014), brez katerih zaključno poročilo ne bo imelo potrebne teže objektivne znanstveno podprte ocene.

Dogovorjen terminski plan je bil s strani komisije upoštevan zlasti za leto 2012, kar je bila prednostna zahteva Ministrstva za zdravje. V tem obdobju analize podatkov se je spremenilo vstopno geslo mednarodnega registra, zato komisija ni imela dostopa do podatkov. O tej spremembi predhodno niso bili obveščeni.

Predsednik ZZS prim. Andrej Možina sporoča, da je s strani mednarodne komisije vseskozi seznanjen o poteku zahtevnega revizijskega postopka in o težavah komisije pri pridobivanju podatkov. Komisija ima polno zaupanje predsednika in v njeni presoji je, ali bo poročilo podala na osnovi zahtevanih ali dosegljivih podatkov.

Zaključno poročilo bo posredovano na Ministrstvo za zdravje in novi ministrici ge. Milojki Kolar, hkrati z obvestilom javnosti o novinarski konferenci.