Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniki lahko izvajajo zdravniško službo poleg zaposlitve pri drugem (javnem ali zasebnem) izvajalcu zdravstvene dejavnosti izvajajo tudi samostojno, tako da se registrirajo kot zasebni zdravstveni delavec oz. da odprejo s. p., ali ustanovijo podjetje ali zavod, ki bo izvajal zasebno zdravstveno dejavnost.


Za to, da zdravnik lahko začne opravljati zasebno zdravstveno dejavnost kot zasebni izvajalec zdravstvene dejavnosti, mora izpolniti predvsem dva pogoja:

  • ustanovitev ustrezne pravne oblike za opravljanje zdravstvene dejavnosti (o tem si lahko več preberete na tej spletni strani);
  • pridobitev dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti (informacije o tem lahko pridobite na tej spletni strani);
  • zavarovanje odgovornosti.

Spodaj so navedene najpogostejše pravne oblike, v katerih se izvaja zasebno zdravstveno dejavnost. Več o lastnostih posamezne od navedenih pravnih oblik in o postopku njene ustanovitve si lahko preberete s klikom nanjo.

  • samostojni podjetnik (s. p.);
  • zasebni zdravstveni delavec;
  • zasebni zdravstveni zavod;
  • družba z omejeno odgovornostjo (d. o. o.).

Koncesija za opravljanje zdravstvene dejavnosti

Zasebni izvajalec zdravstvene dejavnosti se lahko ne glede na to, v kateri izmed zgornjih oblik opravlja zasebno zdravstveno dejavnost, vključi v javno zdravstveno mrežo, če pridobi koncesijo za opravljanje zdravstvene dejavnosti v javni zdravstveni mreži.