Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Od klasike do popevke - Klubski koncertni večer: ''Jesenski kontrasti'' II. del

12.09.2023 10:06

Spoštovani člani in članice,

vabimo vas, da se nam 3. oktobra 2023 ob 19. uri pridružite na koncertu ''Jesenski kontrasti'' II. del. z naslovom Od klasike do popevke.
Koncert bo potekal v Domus Medica, na Dunajski cesti 162.

Nuška Drašček, mezzosopran

Jaka Pucihar, klavir

Spored:

  1. Habanera (G. Bizet); arija Carmen iz opere Carmen
  2. Sierras de Granada (G. Gimenez)
  3. Granada (A. Lara)
  4. Lastovka (J. Robežnik / M. Jesih)
  5. Nad mestom se dani (J. Privšek / D. Velkaverh)
  6. Padam (H. Contet / N. Glanzberg)
  7. I dreamed a dream (C.-M. Schönberg / H. Kretzmer)
  8. Samo nasmeh je bolj grenak (J. Privšek / E. Budau)
  9. Orion (J. Robežnik / G. Strniša)
  10. Over the rainbow (H. Arlen / Y. Harburg)
  11. L'accordéoniste (M. Emer)
  12. Poletna noč (M. Sepe / E. Budau)
  13. Ne prižigaj luči (J. Privšek / G. Strniša)
  14. Milord (G. Moustaki / M. Monnot)
  15. Je ne regrette rien (Ch. Dumont / M. Vaucaire)

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem. Je solistka SNG Opera in balet Ljubljana. Petje je študirala pri prof. Matjažu Robavsu na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi z odliko magistrirala. Je prejemnica več nagrad na mednarodnih pevskih tekmovanjih (Ferruccio Tagliavini v Gradcu v Avstriji, Nuits Lyriques v Marmandu v Franciji, tekmovanje mesta Grandate v Italiji). Je docentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po Sloveniji koncertira tudi z neklasičnim repertoarjem, od slovenskih ljudskih pesmi, slovenske popevke, francoskega šansona do muzikala.

Jaka Pucihar je leta 1998 je na Akademiji za glasbo Ljubljana z odliko zaključil študij Kompozicije in glasbene teorije ter leta 2002 končal še magisterij. Je prejemnik študentske Prešernove nagrade, od leta 1999 pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani - trenutno kot izredni profesor - predava Jazz harmonijo, Aranžiranje, Improvizacijo, Jazz klavir in je predstojnik Katedre za Jazz. Poleg skladateljskega in aranžerskega delovanja je pomembna njegovo aktivnost na poustvarjalnem področju: sodeluje z nekaterimi vidnejšimi umetniki, kot npr. Ireno Grafenauer, Mate Bekavcem, Darjo Švajger, Vito Mavrič, Alenko Godec, s Simfoničnim orkestrom ter Big bandom RTV Slovenija ter številnimi drugimi. Z ženo Ilonko Pucihar je soavtor priljubljene serije učbenikov MOJ PRIJATELJ KLAVIR.

Vljudno vabljeni!

Program Koncertnih večerov v Domus Medica za sezono 2023 sta pripravila Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo.

Koncerti so za člane zbornice in člane zdravniškega društva ter njihove družinske člane in prijatelje brezplačni, potrebna pa je predhodna rezervacija na: dogodki@zzs-mcs.si, po telefonu 01 30 72 152 na spodnjem gumbu »Prijava«, za kar se vam najlepše zahvaljujemo.

Prijava ni več mogoča