Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila

VOLITVE 2024: Poročili o izvedbi volitev predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice

16.5.2024
Volilna komisija je sprejela poročilo o izvedbi volitev predsednika zbornice in poročilo o izvedbi volitev poslancev skupščine.

Preberite več

Zbornica zbira pripombe članov na osnutek predloga Zakona o kakovosti v zdravstvu

6.5.2024
Ministrstvo za zdravje pripravlja Zakon o kakovosti v zdravstvu, ki je za izvajalce zdravstvene dejavnosti in druge deležnike pomemben, ker določa pogoje za zagotovitev ustreznih sistemov vodenja kakovosti, ureja nadzor kakovosti pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti ter predvideva ustanovitev nove Javne agencije Republike Slovenije za kakovost v zdravstvu.

Preberite več

Sprejeta razlaga Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike glede dopusta za starše samohranilce in dopusta za delo z duševno motenimi osebami

29.4.2024
Predstavitev razlage Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike glede upravičenosti do dodatnih dni dopusta za starše samohranilce in dopusta za delo z duševno motenimi osebami, ki jo je Odbor za razlago sprejel na seji dne 2. 4. 2024.

Preberite več

volitve 2024_siroki banner2

Volitev predsednika zbornice in poslancev skupščine - Odposlani volilni listi ter navodila za glasovanje preko pošte

26.4.2024
Volivce obveščamo, da je bilo volilno gradivo za glasovanje preko pošte poslano volivcem. Volivce vabimo, da pravočasno in na veljaven način izpolnijo in oddajo volilna lista v povratno kuverto. Volivce, ki so veljavno izbrali glasovanje z uporabo e-tehnologije, obveščamo, da se bo to izvedlo med 6. 5. 2024, od 10.00, in 14. 5. 2024, do 10.00.

Preberite več

Spremembe Zakona o zdravniški službi glede storitev, ki so jih zdravniki dolžni izvajati v času stavke

23.4.2024
Državni zbor je dne 17. 4. 2024 sprejel Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-J), s katerim se širi nabor storitev, ki so ji zdravniki dolžni izvajati v času stavke. Sprejeti zakon sicer ob objavi tega prispevka (23. 4. 2024) še ne velja, saj še ni bil objavljen v Uradnem listu RS. Veljati bo začel naslednji dan po objavi.

Preberite več

Odziv Zbornice na stališče ministrstva za zdravje glede materialnega statusnega preoblikovanja koncesionarjev

18.4.2024
Zbornica je opozorila na nedopustnost in neustavnost stališča ministrstva glede preoblikovanja koncesionarjev.

Preberite več

Zbornica na Varuha človekovih pravic naslovila predlog za podajo zahteve za oceno ustavnosti Uredbe, ki je nadomestila Splošni dogovor

18.4.2024
Zbornica ocenjuje, da so določbe Uredbe v nasprotju z Ustavo RS ter postavljajo pod vprašaj temeljne pravice in svoboščine izvajalcev zdravstvene dejavnosti.

Preberite več

volitve 2024

Volitve 2024 - Lista kandidatov za poslance skupščine zbornice

9.4.2024
Volilna komisija je izdelala listo kandidatov za poslance skupščine zbornice, ki se jih bo volilo na prihajajočih volitvah. Člani posamezne volilne enote bodo na volilnem listu izbirali med kandidati za poslance svoje volilne enote.

Preberite več

volitve 2024

Volitve 2024 - Lista kandidatov za predsednika zbornice

3.4.2024
Volitve 2024 - Objavljamo listo kandidatov za predsednika zbornice.

Preberite več

volitve 2024

Novica: Podaljšanje roka za korespondenčno zbiranje kandidatur v volilnih enotah: ZS1 in LB5, nov rok je do 8. 4. 2024 do 9.00

3.4.2024
Ker do 31. 3. 2024 v volilnih enotah ZS1 in LB5 niso bila zapolnjena vsa poslanska mesta, ki pripadajo tem volilnim enotam, je volilna komisija podaljšala rok za korespondenčno zbiranje kandidatur do 8. 4. 2024 do 9.00

Preberite več

volitve 2024

Volitve 2024 – člane zbornice vljudno vabimo k oddaji kandidatur za poslance skupščine v volilnih enotah, v katerih po volilnih zborih poslanska mesta ostajajo nezasedena

20.3.2024
Volitve 2024 – člane zbornice vabimo k oddaji kandidatur za poslance skupščine v volilnih enotah, v katerih po volilnih zborih poslanska mesta ostajajo nezasedena. Število nezasedenih poslanskih mest po izvedenih volilnih zborih v vseh volilnih enotah je 17. Seznam volilnih enot, v katerih volilni zbori niso uspeli, je naveden v besedilu novice.

Preberite več


Volitve 2024 - Korespondenčno določanje kandidatov za poslance v volilnih enotah CE3, TR2, LB1, LB5, LBF

19.3.2024
Volitve 2024 - Člane zbornice iz volilnih enot CE3, TR2, LB1, LB5, LBF obveščamo, da volilni zbori v teh volilnih enotah niso uspeli, zato se izvede postopek korespondenčnega določanja kandidatov za poslance iz teh volilnih enot. Člani iz navedenih volilnih enot ste vabljeni k oddaji popolne kandidature za poslanca skupščine (z vsemi zahtevanimi dokumenti), ki jo pošljete na volilno komisijo.

Preberite več

volitve 2024

Volitve 2024 - Korespondenčno določanje kandidatov za poslance v volilnih enotah ST2, ST8, LBI

14.3.2024
Volitve 2024 - Člane zbornice iz volilnih enot ST2, ST8, LBI obveščamo, da volilni zbori v teh volilnih enotah niso uspeli, zato se izvede postopek korespondenčnega določanja kandidatov za poslance iz teh volilnih enot. Člani iz navedenih volilnih enot ste vabljeni k oddaji popolne kandidature za poslanca skupščine (z vsemi zahtevanimi dokumenti), ki jo pošljete na volilno komisijo.

Preberite več

volitve 2024

Volitve 2024 - Korespondenčno določanje kandidatov za poslance v volilnih enotah ZO1, ZS1, ZZ2, ZZ5

8.3.2024
Volitve 2024 - Člane zbornice iz volilnih enot ZO1, ZS1, ZZ2, ZZ5 obveščamo, da volilni zbori v teh volilnih enotah niso uspeli, zato se izvede postopek korespondenčnega določanja kandidatov za poslance iz teh volilnih enot. Člani iz navedenih volilnih enot ste vabljeni k oddaji popolne kandidature za poslanca skupščine (z vsemi zahtevanimi dokumenti), ki jo pošljete na volilno komisijo.

Preberite več

volitve 2024

Pravila predstavljanja kandidatov za predsednika zbornice in poslance skupščine ter pravila uporabe komunikacijskih kanalov zbornice v času volitev za predsednika zbornice in poslance skupščine

20.2.2024
Volilna komisija je sprejela Pravila predstavljanja kandidatov za predsednika zbornice in poslance skupščine ter pravila uporabe komunikacijskih kanalov zbornice v času volitev za predsednika zbornice in poslance skupščine.

Preberite več

volitve 2024

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice - čas in kraj volilnih zborov ter pojasnila za oddajo kandidatur

15.2.2024
Objavljamo čase in kraje volilnih zborov ter pojasnila glede postopka in roka za oddajo kandidatur za predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice.

Preberite več

volitve 2024

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine – Izbira načina glasovanja ter naslova za pošiljanje pošte v zvezi z volitvami in posodobitev podatkov v registru zdravnikov

14.2.2024
Člane zbornice prijazno vabimo, da na svojem profilu na spletni strani zbornice preverijo njihovo uvrstitev v volilno regijo in volilno enoto ter pravočasno javijo morebitne spremembe podatkov. Nadalje člane zbornice seznanjamo, da na svojem profilu na spletni strani zbornice do 31. 3. 2024 lahko izberejo način glasovanja z uporabo e-tehnologije (v nasprotnem primeru bo kot privzeta izbira člana glede načina glasovanja obveljala glasovanje po pošti). Člane zbornice, ki bodo glasovali po pošti, vabimo, da preverijo naslov, na katerega bodo prejeli volilni list.

Preberite več

volitve 2024

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine - Čas glasovanja z uporabo elektronske tehnologije in tehnična podpora v času glasovanja z uporabo elektronske tehnologije

14.2.2024
Objavljamo informacije o času, ko se bo članom zbornice, ki se bodo veljavno odločili za glasovanje z uporabe e-tehnologije, zagotavljala tehnična podpora. Pri tem pojasnjujemo, da je čas glasovanja z uporabo e-tehnologije med 6. 5. 2024, od 10.00, do 14. 5. 2024, do 10.00.

Preberite več

volitve 2024

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice - objava seznama volilnih regij in volilnih enot ter razporeditve poslanskih sedežev

12.2.2024
Skladno z 20. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov se objavlja seznam volilnih enot po posameznih regijah in razporeditev poslanskih sedežev.

Preberite več

Predstavitev Pravilnika o določitvi dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve

9.2.2024
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled poglavitnih novosti, ki jih prinaša Pravilnik o določitvi dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve.

Preberite več