Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odziv Zbornice na stališče ministrstva za zdravje glede materialnega statusnega preoblikovanja koncesionarjev

18.04.2024 11:13

Zdravniška zbornica Slovenije se je seznanila z dopisom ministrstva za zdravje št. 0070-53/2024- 2711-3 z dne 25. 3. 2024, ki je bil naslovljen na vse občine. V predmetnem dopisu ministrstvo za zdravje zavzame stališče, da prenos koncesije na podlagi Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej) ni pravica imetnika koncesije, zato je ministrstvo občinam predlagalo, da se v primerih zahtev koncesionarjev za izdajo soglasja k prenosu koncesije v postopkih statusnih preoblikovanj vloge koncesionarjev zavržejo.

Zbornica je z dopisom št. 014-32/2024-1, ki je dostopen tukaj, ministrstvo in vse občine opozorila na nedopustnost in neustavnost stališča, ki ga je zavzelo ministrstvo. Zbornica je vljudno pozvala vse občine, da še naprej postopajo v skladu z določili veljavnih predpisov in v dopisu izpostavljeno sodbo Ustavnega sodišča ter torej vsebinsko obravnavajo vloge za izdajo soglasij k prenosu koncesij v postopkih materialnega statusnega preoblikovanja koncesionarjev.

Zdravniška zbornica Slovenije