Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novica: Podaljšanje roka za korespondenčno zbiranje kandidatur v volilnih enotah: ZS1 in LB5, nov rok je do 8. 4. 2024 do 9.00

03.04.2024 10:29

Spoštovani člani zbornice iz volilnih enot:

ZS1: Zasebni zdravniki specialisti (ginekologija in ostalo), regija: Zasebni zdravniki in zobozdravniki Slovenije,

LB5: Upokojenci, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo). 

Sporočamo vam, da do 31. 3. 2024 tudi v okviru korespondenčnega zbiranja kandidatur ni bilo določenih toliko kandidatov, kolikor je prostih poslanskih mest, ki pripadajo navedenim volilnim enotam. Upoštevajoč navedeno je volilna komisija sprejela naslednji sklep, s katerim je v volilnih enotah ZS1 in LB5 podaljšala rok za korespondenčno zbiranje kandidatur:

Sklep št 82

Podaljšanje roka za korespondenčno zbiranje kandidatur za poslance skupščine v volilnih enotah, v katerih poslanska mesta ostanejo nezasedena do 31. 3. 2024

  1. V primeru, da v volilni enoti, v kateri volilni zbor ni uspel, do 31. 3. 2024 v okviru korespondenčnega zbiranja kandidatur niso zapolnjena vsa poslanska mesta, ki pripadajo tej volilni enoti, se korespondenčno določanje kandidatov za poslance skupščine v teh volilnih enotah podaljša do 8. 4. 2024 do 9.00 (odstop od določbe 4. odstavka 6. člena Izvedbenih navodil za izvedbo volitev predsednika Zdravniške zbornice Slovenije in poslancev skupščine Zdravniške zbornice Slovenije – Izvedbena navodila). V primeru podaljšanja roka iz prejšnjega stavka morajo dokumenti, ki jih določa 2. odstavek 6. člena Izvedbenih navodil prispeti na Zbornico do 8. 4. 2024 do 9.00 (nepravočasno prispele kandidature volilna komisija zavrne), pri čemer se dokumente posreduje skenirane po e-pošti na e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si ali po fizični pošti na naslov Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.
  2. Volilna komisija kandidata za poslanca skupščine, ki v okviru podaljšanega roka za korespondenčno zbiranje kandidatur odda nepopolno kandidaturo (nepopolna kandidatura za poslanca, ki prispe na zbornico po 31. 3. 2024, vendar do 8. 4. 2024 do 9.00), ni dolžna pozvati k dopolnitvi kandidature (odstop od določbe 2. in 3. odstavka  8. člen Izvedbenih navodil).
  3. Vse člane iz volilne enote iz 1. točke tega sklepa se po elektronski poti in po drugih kanalih obveščanja (spletna stran itd.) obvesti o podaljšanju roka za korespondenčno določanje kandidatov za poslance skupščine.

 

Glede na navedeni sklep volilne komisije člane iz volilnih enot ZS1 in LB5 vabimo, da oddajo svojo kandidaturo za poslanca skupščine. Postopek korespondenčnega določanja kandidatov podrobneje urejajo Izvedbena navodila volilne komisije. Na strnjen način pa je postopek predstavljen v Pojasnilih za oddajo kandidatur, iz katerih izhaja, da se kandidaturo za poslanca skupščine v okviru korespondenčnega določanja kandidatov odda tako, da se posreduje:

Obrazec 2 - soglasje kandidata za poslanca in

-  najmanj 10 podpisov podpore* volivcev iz te volilne enote (Obrazec 3 - izjava o predlogu kandidature za poslanca). *Podpisi so lahko zbrani na več izjavah. Član volilne enote lahko podpiše izjavo o predlogu kandidature več kandidatom iz te volilne enote, ne more pa dati podpisa podpore lastni kandidaturi.

Navedene dokumente se posreduje skenirane po e-pošti na e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si ali po fizični pošti na naslov Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Popolna kandidatura za poslanca (z vsemi zahtevanimi dokumenti) mora torej v volilnih enotah ZS1 in LB5 prispeti na zbornico do 8. 4. 2024 do 9.00 (nepravočasno prispele kandidature volilna komisija zavrne).

Za pomoč pri oddaji kandidature se lahko obrnete tudi na g. Anžeta Kimovca (e- naslov: Anze.Kimovec@zzs-mcs.si, tel. št. 01 30 72 129).

 

Rene Male, dr. dent. med.,

predsednik volilne komisije