Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Skupščina v prvem branju sprejela več sprememb in dopolnitev Statuta zdravniške zbornice Slovenije

25.11.2022 13:02

Vse članice in člane vabimo, da se seznanijo s predlaganimi spremembami in dopolnitvami Statuta, ki jih je Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije sprejela na svoji 109. redni seji, ki je potekala 10. novembra 2022.

Poslovnik določa, da člani zbornice svoje pripombe na besedilo v javni razpravi podajo tako, da predloge posredujejo v pisni obliki regijskim odborom, ki nato pripombe vložijo v obliki amandmajev. Amandmaje lahko na besedilo v prvem branju sprejetih predlogov vložijo tudi vsi poslanci skupščine in organi zbornice.

Javna razprava bo potekala do 25. decembra 2022.

Prosimo vas, da svoje pripombe vsebinsko obrazložite.

Predlogi sprememb in dopolnitev Statuta, ki jih je Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije sprejela v prvem branju, so dostopni na naslednjih povezavah:

–       Dopolnitev Statuta Zdravniške zbornice Slovenije glede jasne razmejitve pristojnosti organov zbornice za sprejemanje pravnih aktov in glede ločenega glasovanja o vsebinah posebnih znanj za zdravnike in zobozdravnike

–       Sprememba Statuta Zdravniške zbornice Slovenije glede kvoruma za volitve predsednika

–       Sprememba in dopolnitev Statuta Zdravniške zbornice Slovenije glede opredelitve večine pri odločanju Skupščine

Odločanje o predlaganih spremembah in dopolnitvah Statuta v drugem branju bo potekalo na naslednji seji skupščine Zdravniške zbornice Slovenije.

 

Doc. dr. Marko Jug, dr. med.,

predsednik Skupščine

Zdravniške zbornice Slovenije