Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

POMEMBNO: Odprava diskriminacije specializantov in sekundarijev v zvezi s pravico do receptov za osebno rabo

28.01.2020 14:40

Dne 8. 2. 2020 bo začela veljati novela Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, v okviru katere je zbornica zahtevala odpravo diskriminacije v zvezi s pravico do receptov za osebno rabo. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je pripombe zbornice prepoznal kot deloma utemeljene, zaradi česar je v noveli pravil razširil pravico do receptov za osebno rabo tudi na specializante in sekundarije z opravljenim strokovnim izpitom.

Zdravniška zbornica Slovenije je v okviru javne razprave o noveli Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja (v nadaljevanju: pravila) ponovno kritizirala veljavno ureditev pravice zdravnikov do receptov za osebno rabo, ki diskriminira določene statuse zdravnikov (zasebnike, upokojene zdravnike, specializante ter sekundarije) ter predlagala njeno spremembo. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je našo pripombo deloma upošteval ter v pravilih, ki so bila dne 24. 1. 2020 objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije, določil upravičenost specializantov ter sekundarijev do receptov za osebno rabo.

Kljub zgolj delnemu uspehu pa se bo zbornica še naprej trudila doseči popolno odpravo diskriminacije na tem področju ter razširiti pravico do receptov za osebno rabo na vse statuse zdravnikov.

Besedilo novele pravil je dostopno tukaj >>>.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije