Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Bela napotnica

04.12.2014 14:42

Spoštovani kolegi in kolegice!

Mali koraki v pravo smer. S prvim januarjem 2015 vstopa v veljavo bela napotnica, ki pomeni razbremenitev osebnega zdravnika in, kar je morda še bolj pomembno, bela napotnica bo prispevala k prihranku časa in poti bolniku. Bolnik, ki bo imel napotnico osebnega zdravnika za specialistični pregled in si bo izbral zasebnega izvajalca (samoplačniško ambulanto), se v novem letu ne bo vračal več k osebnemu zdravniku po novo napotnico za napotitve k drugim specialistom ali na diagnostične preiskave.

Odbor za osnovno zdravstvo je z uspešnimi sestanki uspel uresničiti idejo bele napotnice, katere vsebina je skoraj popolnoma enaka zeleni. Pacient bo imel z belo napotnico enake pravice pri javnem izvajalcu. Tudi pri vpisu v čakalno vrsto bo veljal enak režim, ne glede na to, s kakšno napotnico se bo bolnik prijavil na pregled. Omejitev, ki velja pri obeh vrstah napotnice, je, da specialist ne more napisati napotnice samemu sebi.

S podrobnimi navodili je ZZZS seznanil izvajalce zdravstvenih storitev, lahko pa jih preberete na spletni strani ZZS, kjer je objavljena tudi bela napotnica in si jo lahko vsak zasebni izvajalec natisne.

Z lepimi pozdravi,

Mihael Demšar, dr. med.
Predsednik odbora za osnovno zdravstvo pri ZZS

__________________________________

Bela napotnica (pdf)

Bela napotnica - obrazec za elektronsko izpolnjevanje

Okrožnica ZZZS: Uveljavljanje zdravstvenih storitev v breme sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja na podlagi napotitve zdravnikov zasebnih izvajalcev

Bela napotnica – možne napotitve

Dopis Ministrstva za zdravje