Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

KONFERENCA O SISTEMU SPECIALIZACIJ

29.08.2014 14:10

SPECIALIZACIJE – IZOBRAŽEVANJE MLADIH ZDRAVNIKOV

Vljudno vabljeni na javno konferenco o sistemu specializacij, ki bo
v četrtek, 4. septembra 2014, ob 16. uri
v Modri dvorani, Zdravniška zbornica Slovenije,
Dunajska 162, Ljubljana.

Specializacije so pomemben del zdravniškega izobraževanja. Za organizacijo podiplomskega izobraževanja po javnem pooblastilu skrbimo zdravniki sami. Organizirano imamo mrežo koordinatorjev posameznih specialnosti, nadzornikov kakovosti, zborničnih organov in strokovnih služb. V zadnjem času vedno bolj vključujemo tudi mlade zdravnike, pripravnike in specializante. Vendar pa tudi na tem področju pričakujemo spremembe. Težave, s katerimi se soočamo, so predvsem z razpisovanjem specializacij, ki ne sledi večjemu številu diplomantov. Država se je sicer odločila za povečano število diplomantov medicinskih fakultet ravno zaradi števila zdravnikov v Sloveniji, ki je v primerjavi z drugimi evropskimi državami podpovprečno.

Na sestanku se bomo srečali vsi tisti, ki smo zadolženi in zainteresirani, da bo izobraževanje mladih zdravnikov potekalo kakovostno ter da bomo v Sloveniji imeli zadovoljivo število različnih specialnosti. Predstavili bomo aktivnosti zbornice na področju specializacij, mrežo specialistov v državi in mednarodne primerjave. Pogovorili se bomo o možnih spremembah državnega političnega okvira in svojih predlogih, kako specializacije bolje organizirati.

Vljudno vabljeni!

izr. prof. dr. Bojana Beović, dr. med.,                                                             prim. Andrej Možina, dr. med.,
predsednica Sveta za izobraževanje                                                            predsednik ZZS

Program konference in prijave