Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Prišlo je do tehničnih težav pri prikazu vsebine. Če se težave ponavljajo prosim sporočite na podpora@zzs-mcs.si.
Branko Kosir - strelstvo - 360x240

Vodja sekcije

Branko Košir, dr. med., spec. družinske medicine, Ambulanta Košir, d. o. o., Železniki

S strelstvom sem se začel ukvarjati pri 16 letih. Leta 1983 sem bil drugi na mladinskem slovenskem prvenstvu. Po vpisu na medicinsko fakulteto sem začel s streljanjem pri Olimpiji, kjer smo osvojili več naslovov državnih prvakov. Imam tudi nekaj nastopov za državno reprezentanco. Trenutno sem aktiven kot trener pri Strelskem društvu Lotrič Železniki.

Kontakt

Vodja sekcije: Branko Košir, dr.med.


E-pošta: branko.kosir@siol.net


Tel. številka: 041 444 972

O sekciji

Strelska sekcija je ena od ustanovnih sekcij SZŠD Medicus. Zdravniki organizirano streljajo od leta 2000, ko je bilo v Železnikih organizirano prvo državno prvenstvo. Na prvem tekmovanju so bili štirje udeleženci, največ pa jih je bilo dvajset. Zaradi razpršenosti zdravniki in zobozdravniki trenirajo po strelskih društvih v krajih, kjer živijo.

Letno sekcija izvede dve državni prvenstvi (DP):

  • DP za zdravnike in zobozdravnike v streljanju z zračno puško in zračno pištolo
  • DP za zdravnike in zobozdravnike v streljanju na glinene golobe TRAP

V letu 2018 bo potekalo 18. DP v streljanju z zračnim orožjem in 7. DP v streljanju na glinene golobe.

Strelci so aktivni tudi na Svetovnih zdravstvenih igrah (WMG).

Lani so bili v Marseillu edini slovenski udeleženci. Vesna Mele, Nika Ahačič Srednik in Branko Košir so osvojili 12 zlatih medalj (na WMG se tekmuje z zračno puško, zračno pištolo in malokalibrsko puško ter na glinene golobe).

Najuspešnejša strelka do sedaj je Vesna Mele iz Ormoža, ki je na vseh WMG od leta 1989, na katerih je bilo streljanje, osvojila po tri zlate medalje. Najbolj uspešni na teh igrah smo bili na WMG leta 2016, ki so potekale v Mariboru. Tu smo slovenski zdravniki osvojili 29 strelskih medalj, od tega 13 zlatih, 12 srebrnih in 4 bronaste. Branko Košir je na tem tekmovanju osvojil 5 medalj.